Login/Registracija

NAJEMOTIVNIJI nastupi koji su rasplakali region (VIDEO)

Tokom šest sezona emitovanja, šou „Nikad nije kasno“ osvojio je srca gledalaca koji su ovaj TV format proglasili za najemotivniji ikada na našim prostorima. 

Pored dirljivih životnih priča i nastupa iskusnih takmičara i pevača, koji na velikoj sceni budni sanjaju svoj davnosanjani san, posebnu pažnju kod publike izazvala je empatija samog autora takmičenja, Žike Jakšića. Upravo on nas je svojom idejom i stavovima, koje često pokazuje u emisiji, naučio da ne potiskujemo emocije, već da ih delimo sa ljudima, baš kao što on to čini sa gledaocima popularnog šoua.


Zato smo rešili da vas odvedemo u neki potpuno drugačiji svet koji odiše upravo čistim emocijama i podsetimo vas na nastupe zbog kojih je ceo region bio na nogama, ali i u suzama. 

Pripremite maramice i krećemo!

Stanoje Stanković, poznatiji kao Kale Dijamant, i njegovo izvođenje pesme „Kralj boema“ oduševili su publiku i žiri, ali i raznežili Jakšića koji se zaplakao na stihove o majci. 


Ni tadašnji članovi žirija nisu mogli da sakriju emocije, a kako je izgledao Kaletov nastup, podsetimo se u videu ispod. 

Već sa prvim pojavljivanjem u takmičenju Dijana Stojković Žirado izazvala je veliku pažnju javnosti, jer je u „Nikad nije kasno“ došla kako bi pokojnoj sestri ispunila poslednju želju.

Pesmu „A što je, mila kćerki“ otpevala joj je dok je bila u bolničkoj postelji, bukvalno na samrti, ali je skupila snagu i u takmičenju predstavila se upravo ovom numerom. 


Na ovaj nastup niko nije ostao imun, pa je ceo studio bio u suzama. 

Ni životna priča samohranog oca, pevača i borca, Saše Janjića nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ovaj takmičar otkrio je da je 16 godina samohrani otac i da ga je žena ostavila kada je njegov mladi sin Srećko imao samo sedam meseci, a stariji Danilo dve godine. 


Kada su zajedničkim snagama otac i sin zapevali pesmu „Majko, sve ti opraštam“, svima su pošle suze. 

Nad tužnom sudbinom nekadašnje voditeljke, majke i amaterke u pevanju, Slađane Bosančić, isto se rasplakao čitav region. Njena priča o iznenadnom gubitku oba roditelja, zatim ratu u Bosni i Hercegovini i izbeglištvu, odlasku njenog jedinca kod oca raznežila je sve. 

Prvo je do suza dovela Žiku i Aleksandru Prijović, zatim i publiku u studiju, a njen sin Milan otkrio je da je upravo on prijavio za takmičenje i da je uprkos razdvojenosti, majka uvek bila broj jedan u njegovom životu. 


– Nije mi bio cilj da vas rasplačem – rekla je tada takmičarka, a publika je pozdravila gromoglasnim ovacijama. 

Reka suza u emisiji desila se zbog životne priče Anđelke Mandić, novinarke u penziji koja je u takmičenje došla sama. Žena neverovatne biografije istakla je da ne želi da piše knjigu o svom životu, iako Dragan Brajović Braja smatra da bi o njoj mogao i film da se snimi, ali ona nije želela da drugi čitaju njenu tugu i plaču nad njenom sudbinom. 

U razgovoru sa Žikom Jakšićem se rasplakala i ono malo suza što je ostalo, pustila je nakon maestralnog nastupa.  

Dejan Petrović i njegov „Big Band“ uspeli su da za samo četiri minuta, koliko traje pesma „Čaršija“, do suza dovedu Jakšića, ali i mnogobrojnu publiku u studiju. Zato nas ne čudi što ovaj nastup broji čak dva i po miliona pregleda na zvaničnoj Jutjub stranici emisije. 

I Romeu Nikoliću, pobedniku šoua „Nikad nije kasno“, pošlo je za rukom da svojim glasom izazove najiskrenije emocije i kod publike i kod žirija. 

Numera Zdravka Čolića „Ti si mi u krvi“, u izvođenju Sime Simića, rasplakala je pevačicu Sanju Doležal koja se našla u ulozi žirija.

– Uz ovu pesmu sam proplakala olimpijski bazen suza. Vi pevate maestralno, tu emociju koju imate uspeli ste da dobacite do nas, naježila sam se – priznala je tada Sanja.

Koji je vama najemotivniji nastup iz „Nikad nije kasno“?
Foto: Z.K.Munja/D. Milošević,
Autor: I. Ankić