Login/Registracija

Mislio je da je kraj: „Dok sam pevao METAK MI JE PROLETEO PORED GLAVE“ (VIDEO)

Zoran Filipović iz Sijenice, svoj talenat za pevanje otkrio je još u detinjstvu kada je po kući držao svoje mini koncerte.


Ljubav prema muzici ne poznaje granice, pa je tako ovaj takmičar umesto harmonike svoju mačku naučio da simulira zvuke ovog instrumenta.

– Malo izgleda smešno, ali još kao dete sam bio muzikalan i voleo muziku. Kada dosadim, postave me na stolicu i ja sviram i pevam i kada  preteram stariji brat priđe i uštine mačku za rep i ja završim u suzama– ispričao je Zoran za Grand Online.

Bio je ambiciozan mladić koji je došao u Beograd da studira, ali je umesto fakultetske diplome završio sa kafanskom.


Tokom svoje karijere susretao se sa različitim situacijama, kako lepim tako i ružnim, a jednom prilikom mu je metak proleteo pored glave.

– To je vreme pred rat, inflacije i opšteg ludila. Svirali smo u jednoj kafani sedeo sam za stolim i pevao čoveku u koga je pucano sa drugog kraja kafane i meni je pored glave prošao metak– prisetio se muzičar nemilog događaja.

Svoju muzičku karijeru u prestonici gradio je sa sestrićem, a kada je on odlučio da se povuče, Zoran nije želeo da nastavi sam.

– Nismo mogli da se razdvajamo. Vreme je relativan pojam, jedan tren u životu može da bude lepši od decenije– tvrdi Filipović čiji ceo intervju možete pogledati u videu ispod.


Foto: Z. K. Munja/ E. Srdić,
Autor: S. Čumić