Login/Registracija

MALO KO BI TO URADIO: Aida Musić kumovala Sofri (VIDEO)

Pesma „Đula“ Eldina Huseinbegovića i Aleksandra Sofronijevića pomerila je muzičke granice, ali i iznenadila same autore, budući da je za kratko vreme njihova nekomercijalna numera ušla u trending slušanosti na popularnoj Jutjub platformi. 

Ovaj spoj dva umetnika iz Bosne i Srbije mnoge je u isto vreme i iznenadio i oduševio, a malo ko zna da je njihovom upoznavanju i saradnji kumovala nekadašnja učesnica „Nikad nije kasno“ Aida Musić iz Sarajeva. 

Posle učešća u emisiji „Nikad nije kasno“ ja sam dobila tekst za jednu pesmu od Eldina, a aranžman je tada radio Sofra. U tom spoju teksta, muzike i aranžmana ja sam prepoznala jednu dušu, a dva tela. I Eldin i Sofra imaju tu jednu osobinu i emociju koja se teško može spojiti, ali je prepoznatljiva između njih dvojice. To je kao plus i minus – otkrila je Aida na promociji njihove pesme u Sarajevu i dodala da joj je posebno drago što je kumovala njihovom upoznavanju. 

– Veoma sam srećna što su njih dvojica krunisali saradnju i to na poseban način. Pesma je izuzetna, Eldinov glas je specifičan, nešto što je između neba i zemlje, a s druge strane Sofrin aranžman je takođe specifičan. To je neverovatan sklad i sigurna sam da će pesma biti zapamćena, da će biti draga ljudima i danas i u nekom budućem vremenu – istakla je Aida u intervjuu za Grand Online. 

……

Foto: S. Ćulibrk,
Autor: I. Ankić/S.Čumić