Login/Registracija

KO JE ZAPRAVO AMER ČENGIĆ ČENGA? Roker otvorio dušu o životu van scene

Pobednika ovogodišnje sezone šoua „Nikad nije kasno“ Amera Čengića Čengu upoznali ste kao energičnog, šarmantnog i harizmatičnog rokera koji poslednji atom snage ostavlja na sceni. Zbog toga ste ga i zavoleli, ali mnoge i dalje zanima ko je zapravo Čenga!

– Uvek sam se trudio da ja budem ja! Amer Čengić je jedan običan čovek koji voli raju, ja sam potekao iz raje. Sve to što se meni dešava dolazi odatle. Ja ne znam drugačije da živim ako nisam među rajom. Jedan sam čovek koji ide na svoj posao, doduše imam svoj biznis, ali imam normalnu rutinu života. Čovek sam koji se normalno ponaša i ne spadam u neku kategoriju specijalnih ljudi. Jednostavno imam strast prema tome što radim, ono što vidiš na sceni je jedno, ali kada biste me videli dok radim svoj posao pitali biste se da li je to isti čovek. Nisam ja nedostižan frajer!- priznaje roker.


Ipak postoji nešto što nikada ne menja, a to je smisao za humor i upečatljivi stajlinzi u kojima se ne libi da prošeta ni van scene.

– Onako kako sam se predstavio na sceni takav sam i van je, mislim takvog sam temperamenta. To volim i takav sam! Nikada nisam dožoveo neku neugodnost u smislu da me neko pita što se tako oblačim, mada svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja sam predstavnik rokenrola i ja ga tako doživljavam, uključujući i izgled- tvrdi Čenga.


Dok je na Balkanu sve čudno, u Americi gde Amer živi i radi već dugi niz godina nema predrasuda kada je reč o različitosti, ali ipak jedna stvar ga izdvaja od drugih rokera preko bare.

– Jedina razlika između mene kao rokera i onih u Americi je što sam ja čist (smeh) Oni su svi masni i smrde na cigare- ispričao je Čenga kroz smeh.

BONUS VIDEO

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović