Login/Registracija

Kandidati eksperimentisali, Žika promenio imidž: „Kao Leo Martin sam“

U četvrtom krugu šoua „Nikad nije kasno“ pevački okršaj imali su Zoran Stefanović Džigi (52) iz Pančeva i Slaviša Spasić Caki (54) iz Kosovske Gračanice koji su duelom priredili razgalili gledaoce, ali i sve u studiju.

U specijalnoj podršci takmičarima večeras su se našli njihovi prijatelji, a jedan od njih bio je i Stanko Nedeljković Bađi, čiji je dolazak obradovao Žiku Jakšića.

– Moram da te pohvalim jer spadaš u red pevača koji su pčo kvalitetu u samom vrhu. Moram da ti zamerim jer medijski nisi dovoljno zastupljen, a mislim da tvoje pevanje zaslužuje još višu poziciju – poručio mu je Žika, a proslavljeni pevač odmah našao opravdanje. 

– Radi se, nemam vremena. Snimio sam dva CD-a za Grand i od tad radim. Kičma me nešto stegla, ako imaš nešto za kičmu da mi preporučiš – rekao je Bađi, ali se nije nadao da Žika ima rešenje i za to. 

– Imam dve maserke (smeh). Tantra masaža, kad te ove izmasiraju, ima da snimiš tri CD-a – našalio se Jakšić, što je nasmejalo i sve u studiju.

Nakon predstavljanja podrške i priči o tantri, došao je red da Žika proćaska sa takmičarima, ali i da predstavi pesme koje će pevati u četvrtom krugu. Međutim, nije se nadao da neće uspeti da pročita ništa sa papira, nakon čega se požalio svojim kolegama. 

– Od kad sam batalio piće, ne vidim ništa, obnevideo sam. Devojke, je l’ ima neko naočare? – upitao je Jakšić dame iz publike, a gospođa po imenu Bjanka odmah je doletela sa naočarima, u nadi da će pomoći starom šmkereu.

– Vidi kakav sam kao Leo Martin – rekao je Žika, a dama iz publike dodala da više liči na Breda Pita. Kako mu je ovaj kompliment otopio srce, Žika je Bjanku zadržao na sceni, a takmičare poslao na scenu. 

Publika u studiju, kao i gledaoci kraj malih ekrana imali su priliku da vide retrospektivu njihovih nastupa, a nakon toga pesmom se ponovo predstavio Džigi i to onom najskupljom „Svrati, reče čovek“ od Šabana Šaulića.

– Džigi ubija! Veliki čovek, ali veliki i glas – prokomentarisao je Kiki Lesendrić nakon nastupa, a Biljana Sečivanovići dodala:

– Moram priznati da sam bila iznenađena jer sam čula rok, a sad Šabana. Baš si me razgalio, uživala sam!

Znajući ga kao rokera, Saša Milošević Mare nije mogao da sakrije iznenađenje, ali i oduševljenje što je Džigi u četvrtom krugu rešio da peva čist narodnjak. 

– Na tom putu od Tom Džonsa do Šabana, Tom Džons bi se izlomio sto posto. Ali je Džigi sve tanji i tanji i sve zgodniji, on je tu bio kao po jajima. Meni se jako dopalo, prvi put sam čuo tekst pesme, a kad me pevač navuče da pratim tekst i stvaram slike, znači da je pevač odličan – istakao je premijer. 

Na red je došao i drugi duelista koji je u četvtom krugu odabrao veliki hit Tome Zdravkovića „Pesme moje“, kojom je razgalio sve u studiju. 

Žiri nije štedeo reči hvale za Cakijevo maestralno izvođenje, kao i za odabir pesme koji je oduševio Biljanu. 

– Caki, ovo si najbolje otpevao do sad. Nekako je došlo sve na svoje mesto – konstatova je Mare, dok je Bilja dodala: – Gađao je i pogodio tačno u metu!

Na kraju duela Žika je objasnio da u četvrtom krugu, pored stalnih članova žirija, pravo glasa ima i orkestar Aleksandra Sofronijevića, kao i publika u studiju. Zajedničkim snagama odlučili su da u peti krug direktno, sa tri glasa ide Džigi, dok je Caki dobio dva glasa i svoju sreću okušaće ponovo u baražu. 

Foto: Z.K.Munja/Luka/Elena,
Autor: I. Ankić