Login/Registracija

Iza stihova pesme „Grlica“, KRIJE SE NEVEROVATNA PRIČA: „Život mi se okrenuo“

Teško je izdvojiti jednu numeru Željka Samardžića, koja je miljenica publike, ali većina se slaže da je „Grlica“ pesma koja se nalazi na mnogim repertoarima i rado peva u svakoj prilici.


Za Željka, ona ima i posebno značenje i zanimljivu radnju nastanka koju će zauvek pamtiti.

– Devedestih kada mi je počela karijera, počeli su da me zaustavljaju u Knez Mihajlovoj da se slikaju da traže autogram meni je to bio šok, život mi se okrenuo. Odem ja kod Marine i kažem kako sam se kući gledao u ogledalo i sam sebi kažem šta su to našle u meni i kaže ona: „Eto imam odličan naslov“- prisetio se Samardžić.


Prijatljstvo sa Marinom otavilo je veliki trag u njegovom životu, a koliko joj je bio zahvalan pokazao je na svom prvom velikom koncertu.

– Nikada neću zaboraviti svoj prvi veliki koncert u sportskoj hali u Podgorici. Okrenuo sam je telefonom i zamolio da pevaju što jače da ona čuje i da podelimo tu sreću– ispričao je nedavno u emisiji „A sad malo mi“.


Podsetimo, Marina je zajedno sa njenim suprugom Futom, Samardžića proslavila pesmom „Sipajte mi još jedan viski“, a kasnije i hitovima „Grlica“, „Slutim“, „Da me nije“, koji se smatraju najlepšim pesmama koje mu je Tucakovićeva napisala.

– Marina je znala neke naše razgovore vešto da pretoči u tekstove mojih najlepših pesama. „Sipajte mi još jedan viski“ još od kad je objavljena zovem svojom „ličnom kartom“. Nastala u vreme koje je smrdelo na barut i benzin iz plastične flaše koka kole sa ugla ulice… Jako davno ali još uvek se sluša i voli. To je valjda dokaz vrednosti – izjavio je svojevremeno Željko.

BONUS VIDEO


Foto: Z. K. Munja / E. Srdić / L. Cvetković,
Autor: S. Čumić