ISKRENA ISPOVEST GOCE TRŽAN: Prvi novac zaradila kao KUVARICA

Goca Tržan važi za jednu od uspešnijih pevačica na našoj javnoj sceni, a malo ko je znao da je svoj prvi novac zaradila kao kuvarica, dok je nešto kasnije prodavala sladolede na Bulevaru.

7101ccbc90c7bdbf7c6bde4def34a45a712cb63c

– Htela sam da radim na pumpi, da perem prozore. Moj teča Marko je tada radio u „Jugopetrolu“. Rekla sam to roditeljima, ali me je tata pitao da li bih za 100 maraka kuvala za jednu porodicu mesec dana. Pristala sam i on mi je rekao da ću od sutra biti kuvarica u porodici Tržan. Spremala sam ručak u svojoj kući dok su mama i tata radili i stvarno sam za mesec dana dobila platu od 100 maraka. Imala sam kuvar Steve Karapandže. Nije svako jelo baš uspelo, ali su sve pojeli. Ne bih to uspela da me baka Cvijeta nije naučila da kuvam razna jela – prisetila se pevačica svog detinjstva.

– U srednjoj školi sam prodavala sladoled na Bulevaru. Zaradila sam brdo para. Ali danas mi je sve to predivna uspomena. Teško mi je što moja baka više nije živa. Najviše me je pogodila njena smrt. Ona je bila moja krvna grupa. Bila sam srećno dete jer sam imala onoliko koliko mi je bilo potrebno. Nikad previše, a ni premalo. Bila su to vremena kad smo svi imali manje-više isto. Po tome smo se i prepoznavali. Nosili smo svi iste patike, farmerke – rekla je Goca.

c4ce4420316d12a6677849e21e77b37c6f5f9bd8

Pevačica je imala skromno, ali srećno detinjstvo kojeg se sada vrlo rado seća.

– Prva slika koju pamtim iz našeg detinjstva jeste naš mali stan u Narodnih heroja na Novom Beogradu. Živeli smo na osmom spratu u 42 kvadrata brat, mama, tata i ja. Stanovali smo na sunčanoj strani ulice. Sećam se i bake, koja je dolazila da nas čuva kad je mama na poslu. Bili smo srećna porodica. Živela sam kod Fontane do svog 18. rođendana – ispričala je Goca u ispovesti za Kurir.

PROČITAJTE I:

Goca Tržan bez dlake na jeziku: „Takve muškarce smatram TETKICAMA“

Goca Tržan otkrila šta radi kada je NERASPOLOŽENA: „Kada se pogledam u ogledalo shvatim samo jedno“

Foto: Z. K. Munja/Luka/Elena,
Autor: D. Bukovčić