Fenomenalan početak četvrtog kruga! ŽIKA nedostajao, kandidati na nivou zadatka!

U velikom stilu otvorili smo četvrti krug takmičenja „Nikad nije kasno.“ Večeras imamo šest kandidata, kao i sjajnu ekipu, Jedino nedostaje Žika Jakšić koji je tokom snimanja ove emisije čekao rezultate testa na koronavirus. Na samom početku Dragana Katić je objasnila zbog čega ga nema, podsećajući koliko je važno da svi budemo društveno odgovorni. Ceo studio skandirao je „Žika, Žika,“ a potom je emisija mogla da počne. 

Našem premijeru, Saši Miloševiću Maretu, na mestu žirija pridružili su se Merima Njegomir i Dženan Lončarević, a kako je praksa da u četvrtom krugu kandidati pevaju sa već poznatim i afirmisanim pevačima, imali smo sjajno društvo u studiju. Gosti su Biljana Sečivanović, Nadica Ademov, Petar Mitić i Novak Stanković iz orkestra Aleksandra Sofronijevića. 

47ddc9b36a3e9e95fd379598fb18d86e8fb7efe5

Led je probila dama.  Zorica Erić iz Mrčajevaca prva je izašla na scenu.

Što se takmičenja tiče, ostvarila sam sve snove! Ja sam već pobednik! Pobedila sam sebe, pojavila se ovde, dobila svoju porodicu nazad – rekla je Zorica, koja od početka nije krila da je imala problem sa alkoholom i narkoticima, pre nego što je zapevala pesmu „Svatovi“ Vesne Zmijanac.

– Potpuno zasluženo u 4. krugu i treba da nastavi da bude kod nas. Pesma koju si pevala pokazuje majstorstvo autora i ona se ne donosi tako lako! Dosta hrabra odluka! – komentarisao je Mare.

Posle komentara na red je došao i revijalni deo kada je Zorica zapevala sa Petrom Mitićem. Njih dvoje su otpevali numeru „Evo ima godina“ koju u originalu izvode Tifa i Makadam, za šta su pobrali aplauze.

9e7e461604d7ab70eca0f0950893720a186f70d7

Dino Jašar je i večeras stigao u pratnji supruge. Odabrao je da se predstavi numerom Marinka Rokvića „Pravo na ljubav.“ Saša Milošević Mare rekao je kako si on i supruga prava reklama za brak.

– Deco, vidite da uspešan brak postoji!

I za izvođenje Mare je imao reči hvala, konstatujući da se ova pesma čula prvi put u takmičenju. Potom mu se na sceni pridružila Biljana Sečivanović sa kojom je otpevao pesmu „Sve behara.“

Nju smo upoznali kao ženu sa srca dva, a Slađana Đurić iz Zrenjanina odmah je priznala da još nije stigla treća sreća kad je ljubav u pitanju. Kada je rekla da će pevati numeru Tanje Banjanin „Da li si dovoljno jak,“ Mare se nadovezao – pitanje je da li si ti dovoljno jaka. 

– Dovoljno jaka, dovoljno hrabra i dovoljno super – rekao je Dženan Lončarević.

On se pridružio na sceni Slađani, pa su zajedno otpevali pesmu „Volim osmjeh tvoj“ koju su pevali Toše i Antonela.

ec18cba4ca58692f42c33d08a3e617cd1ef248fb

Njega svi zovu Poštar, čak i sada kada je tu karijeru ostavio iza sebe. Posle dve decenije prestao je da radi u pošti, a od kolega dobio je sat za rastanak. Zoran Stojanović Poštar odabrao je da se predstavi numerom Dobrivoja Topalovića „Blago vodi što te mije.“ Za ovaj izbor dobio je sve pohvale od članova žirija. Kada je Dženan čuo da se on davio sa 18 godina, ponudio mu je da na Limu u Prijepolju nauči da pliva, na šta se Mare našalio.

– Pa, da, tamo mlaka i spora voda! – dodao je Saša Milošević Mare kroz smeh. – Ko tamo nauči, taj stvarno zna.

Zoran sa Nadicom zapevao numeru „Kako ti je, kako živiš“ koju u originalu izvode Šaban i Zorica Brunclik.

Za ovaj nastup je Biljana Sečivanović rekla da izgleda anđeoski. Klaudija Klanac Pušković pojavila se u beloj haljini, a kada su počeli da se ređaju komplimenti priznala je da je zbog emisije i bele haljine smršala. 

– Smršala sam, tako da mogu da nosim beli haljinu što mi je bila želja. Emisija je uticala, potrudila sam se.

Merimi se dopao i njen izbor profesije kada je čula da pravi i dekoriše torte. Žiri je priznao da je strepeo zbog njenog izbora pesme „I will always love you“ koju izvodi Whitney Houston. 

Ne znam da li se čulo – „buć“ kada mi je pao kamen sa srca. Ceo audio-vizuelni ugođaj je sjajan – bio je iskren Mare.

Komplimente je dobio i orkestar Aleksandra Sofronijevića za sjajnu izvedbu ove pesme. Potom se Klaudiji na sceni pridružio Novak Stanković iz Sofrinog orkestra koji je u duetu sa takmičarkom otpevao „Ima nade“ Jelene Rozge i Željka Samardžića.

Dragana je primetila da tokom cele emisije nisu pomenuli da treba da se pripremi pićence i mezence jer to ne umeju kao Žika, pa se Mare nadovezao.

– Nekada su bili Paja i Jara, sada su Žika i Mare.

5767fdadaf10f114068f0338d450e4b173d77b20

Ostao je još jedan nastup za večeras i on je bio rezervisan za najvećeg šarmera Draška Malidžana. Na sceni je da potvrdi ono što je ceo život nosio u sebi. A zašto i Žikine gimnazijalke vole Draška biće vam jasno posle njegovih reči:

– U životu se samo nisam nagledao zvezdanog neba i lika devojačkog.

Večeras se predstavlja numerom „Pusti, majko, još večeras.“ 

– Draško ima osećaj za ritam, retko ko „upadne na keca“ što je stvar muzikalnosti. Veliki ste šarmer, sve ste devojke šarmirali, pa i mene – rekla je Marima, pa mu se pridružila na sceni. Onda su zajedno otpevali „Šta to radiš, Maro.“

6bd4178cb053fd04d31c0ef7911a9040481e8412

Kada su se svi kandidati predstavili, na red je došao prilično nezahvalan zadatak za članove žirija – da odaberu dva kandidata koji idu direktno večeras. Merima je saopštila da su u pitanju Zorica Erić i Zoran Stojanović Poštar. Potom se izjašnjavala i publika u studiju, a oni su odlučili da dalje ide Draško Malidžan. Tačno 48 sati traje glasanje i putem naše Fejsbuk stranice za tri preostala kandidata (Slađana Đurić, Dino Jašar i Klaudija Klanac Pušković), a to mogu učiniti i OVDE!

447d0a868e284656e3dd0c3a622152ff60bd30c8

I večeras smo uživali u pravom muzičkom ugođaju koji su nam priredili naši kandidati, ali i poslali neke važne poruke širom sveta poput ove da – nikad nije kasno!


Saznaj više:

Po prvi put NIKAD NIJE KASNO bez Žike Jakšića, a evo koliko nedostaje i šta se promenilo

Foto: Z. K. Munja, D. Milošević,
Autor: K. Obradović