Login/Registracija

Đaniju kumovao poznati harmonikaš, a evo koliko dnevno troši

Radiša Trajković Đani važi za jednog od najtraženijih, a ujedno i najplaćenijih pevača koji je tutulu kralja bakšiša stekao davno. I mada se javno polemiše o cifri koju zaradi za vikend, čak se našao i meti uvreda nakon priznanja da tokom korone jede paštetu i jaja, pevač priznaje da sad troši minimalno, jer se ne kreće previše.  

– 50 evra dnevno je dovoljno za nas. Napuni se frižider, kuva se. Svi smo tu i to je dovoljno. Iskreno to mislim. Da smo van kuće samo bi se trošilo na restorane i druge nepotrebne stvari – izjavio je svojevremeno Đani koji je čak i prvi honorar zaradio pevajući. 


– Počeo sam da pevam na Kosovu, tamo sam i zaradio prve pare, na nekom privatnom veselju. Inače sam uglavnom pevao svadbe i ispraćaje– rekao je pevač kog sa poznatim harmonikašem Mišom Mijatovićem veže kumstvo, do duše nekrunisano, jer je upravo on krivac što se pevač u javnosti predstavlja kao Đani. 

Naime, nakon što je davne 1994. godine objavio album kao Radiša Trajković, pevač je zamolio Mijatovića sa kojim je tada sarađivao, da mu da novo umetničko ime kako bi njegov novi album bolje prošao. I bi Deni, što se pevaču uopšte nije dopalo.

– Dođem ja kući i kevi i ćaletu i kažem ‘Od sada se zovem Deni’, a meni će ćale na to poželi sreću, a keva tužno zakuka ‘Sine, je l’ možeš da promeniš to ime Deni? Znaš da komšija ima psa koji se tako zove, da nam se ne smeje cela ulica?!’ i ja lepo kažem Miši ‘Menjam u Đani’- ispričao je svojevremeno pevač.


Podsetimo, Đani je nedavno oženio sina prvenca, a detalje svadbe možete da pogledate u videu.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić