Login/Registracija

Danju MUZLA KRAVE, KRIŠOM pevala: „Bila sam drugačija od druge dece“

„Bila sam malo drugačija od ostale dece“, glasi prva rečenica koju je Mirsada Mekić iz Busovače izgovorila u prvom pojavljivanju u šouu „Nikad nije kasno“.

I bila je drugačija i u detinjstvu, a i danas je u 58. godini, u šta smo se uverili tokom takmičenja pevača veterana u kojem se okušala. 


– Radila sam sve seoske poslove, muzla krave i seno nosila, pravila mlečne proizvode, vezla, pravila pite i heklala, ali sam uvek imala duge nokte – ispričala je Mirsada, pa se dotakla svojih muzičkih početaka u srednjoj školi.

Mada je uglavnom pevala krišom, kasnije i po školskim priredbama, nikad nije dobila želju da se u tome profesionalno oproba. Tvrdi da nije imala prevelike ambicije, ali je vremenom osnovala KUD u svom mestu i bila učesnik mnogobrojnih festivala.


Za sebe kaže da je prvenstveno majka, supruga i u šali šalteruša, budući da je zaposlena kao šalterska službenica u opštini svog mesta.

Sve do šeste decenije nije maštala o velikoj sceni, a sa prvim pojavljivanjem u „Nikad nije kasno“ dobila je snagu i volju da istraje u ostvarenju mladalačkih snova i objasni da zaista nije kasno da pokaže svoj talenat. 

Samo jedna pesma bila je dovoljna da pokaže šta zna i rasplače sve u studiju, a to je učinila sa numerom „Mojoj majci“ nakon koje su svi bili u suzama. 

Foto: Printscreen/Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić