Login/Registracija

DA NE POVERUJEŠ! HIT koji je proslavio Mileta Kitića hteli su da daju ĐORĐU BALAŠEVIĆU

Pesma “Kraljica trotoara“ koja je proslavila Mileta Kitića, i koja se i danas rado naručuje u kafanama, prvobitno nije bila zamišljena kao narodna pesma.


Njen autor Steva Simeunović imao je zamisao da pesma bude drugačijeg zvuka i da je izvede neki od tada aktuelnih pop pevača- Došao sam kod njega kući sa suprugom Martom, i on je listao svoju svesku sa pesmama i tada je naišao na “Kraljicu trotoara“ međutim rekao mi da nije za mene. On je zamislio da se čuju zvuci dve gitare i da se tekst ispriča te da je pesma namenjena pevaču poput Đorđa Balaševića. Ali Marti to nije bilo loše mada je mene malo zbunio tekst. Na kraju sam je uzeo- ispričao je Mile.

Iako su pojedinci bili skeptični kada je ušao u studio da snimi ovaj hit, dvoje bliskih ljudi ipak je verovalo u njegov uspeh– Kad sam ušao u studio, Pera Zadravković koji je pravio aranžman nije bio oduševljen, ali Kemiš i moja Marta jesu. I tako Pera ode kući, sutradan napravi aranžman i pesma ispadne tako kako ispadne. Ja sam tad ispao hrabar, verovatno najhrabriji od svoje generacije. Pljuvali su me za mnoge pesme koje sam snimio, a bez kojih danas ne može da prođe nijedan moj nastup– izjavio je pevač u emisiji “Iz profila“ pre nekoliko godina.

POGLEDAJTE I:

GORI JUTJUB: Mile Kitić objavio NOVU PESMU, a zbog SPOTA komentari pljušte! (VIDEO)

Nedostaje mu: Ako se Marta ne vrati, OŽENIĆU SE OPET! (VIDEO)

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: T. Bogavac