Login/Registracija

ČUDO NEVIĐENO Dobrila jedva preživela najteži oblik virusa, prijatelji je IZNENADILI za 94. rođendan: „SUZE SU MI KRENULE“

Dobrila Ivanovska Čabrić, najstarija i najpozitivnija učesnica i pobednica šoua „Nikad nije kasno“, nedavno je napunila 94 godine. Kako zbog lošeg zdravstvenog stanja i privatnih problema nije želela da slavi rođendan,  prijatelji i poštovaoci njenog lika i dela priredili su joj gala žurku iznenađenja koja ju je dovela do suza.

Za Grand Online otkrila je detalje proslave, ali i razloge zbog kojih se u poslednje vreme nije osećala baš najbolje. 

– Nisam htela da slavim 94. rođendan zbog svih padova koje sam imala u poslednje vreme, te pad u dvorištu, pa niz stepenice, zatim saobraćajna nesreća koju sam nedavno doživela, a onda i operacija kuka. Nedavno sam preživela i koronu i to najtežu varijantu, a onda i citokinsku oluju od koje pacijenti umiru, ali eto ja preživeh. Doktor kaže da sam čudo neviđeno i nije mogao da veruje da sam sve to lako podnela – priča Dobrila i ističe da jedino ima smisla slaviti jubilej. 

– Htela da sam da 95. rođendan jubilarno proslavim nekom gala žurkom, ali se nisam nadala da će moji prijatelji obeležiti i ovaj moj 94. – ponosno kaže i otkriva kako je došlo do toga da je prijatelji iznenade. 

– Toni, otac Damjana Dimovskog, dečka koji se vrlo uspešno takmiči u „Zvezdama Granda“ slavi istog dana rođendan kao i ja. I pozvao me je da dođem u restoran, ne sluteći uopšte da će bilo šta da pripreme za mene. Rekla sam mu da ne slavim svoj rođendan, ali da ću doći da obeležim njegov. Kada sam ušla u elitni restoran usledio je pravo iznenađenje, torta sa brojevima 48 i 94, zatim proslava sa bogatom trpezom i svim rođendanskim đakonijama – s uzbuđenjem prepričava Dobi. 

Kaže da su je prijatelji toliko iznenadili, da se na kraju od sreće i rasplakala.

– Bila sam frapirana samim gestom, a još kad su krenuli sa poklonima, pa vatromet isped restorana, suze su krenule same. Nisam mogla da sakrijem emocije, niti sam želela. Do kraja večeri, čak do 2 ujutru plakalo se, pevalo i veselilo – kaže Dobrila koja se i sama latila mikrofona na proslavi.

– Treba slaviti život svakog dana, a ne samo kada nam je rođendan. Moji prijatelji znaju da ja tako razmišljam, zato su me i izvukli iz kuće i priredili iznenađenje koje neću zaboraviti dok sam živa – rekla je Dobrila. 

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić