Login/Registracija

Bojana Barjaktarević ni u najtežim danima nije odustala: „Htela sam da uradim mastektomiju, a otkrila sam rak, radim i dalje“

bojana

Vest da se Bojana Barjaktervić treći put bori sa rakom pogodila je njene najbliže i sve fanove koje je stekla pobedom u emisiji „Nikad nije kasno“, a sad je pevačica otkrila kako se bori sa novim životnim izazovom.

Ona je istakla da je na slučajnom pregledu saznala da se opaka bolest vratila i da se uprkos hemioterapijama oseća odlično i da vredno nastupa.

– Hvala Bogu ja sam uvek odlično, uvek sam pozitivna. Prošla sam hemoterapiju, sada je na redu zračenje. Ja sam to prihvatila, tako je- kako je, moram da se lečim i da slušam. Radim bez obzira na sve, radila sam i dok sam bila na hemioterapiji. Ne znam zbog čega se ovo dogodilo treći put – rekla je pevačica u uključenju za „Puls Srbije“ i ispričala kako je saznala da ponovo ima rak.

Slučajno sam otkrila treći put. Trebalo je da idem na rekonstrukciju, jer sam htela obe dojke da skinem, odnosno ta tkiva, da se ne zamaram više sa tim. Međutim, Bog te čuva, pa te pošalje na pravi put. Meni je sa tog pregleda, po treći put, ustanovljen rak dojke– rekla je Bojana i dodala da za sad ne može da kaže kakve su prognoze lekara, budući da sad sve zavisi od njenog organizma.

– Sa kracinomima vam nema garancije, koliko god da se pazite, svakakvi faktori utiču na to. Sve zavisi od organizma, nije tu presudan ni lekar, niti išta drugo – istakla je.

a9c023089b22a82a061b0d3e838fccbdb48a2ff7

Osmeh ni u najtežim danima ne skida sa lica i u tome ima veliku podršku svog okruženja.

Najveća podrška su mi porodica i prijatelji, mi jednostavno ne pričamo na tu temu, samo pozitiva. Normalan život i opušteno, nema tu padanja. Ne pričamo o temi bolesti, pričamo o nekim lepim stvarima – zaključila je Bojana u emisiji.

Bojana je dva puta pobedila opaku bolest, a nakon pobede u „Nikad nije kasno“ otvoreno je govorila o borbi koju je vodila i istakla da redovno ide na kontrole.

– Borba sa bolešću nikad nije gotova, što se jednom desi može uvek da se vrati. To nije tajna nikakva, žene treba i moraju da pričaju o tome. To je jedini način da se i prevaziđu neke stvari – istakla je Bojana koja je pobedom u takmičenju veterana dosanjala svoje davnosanjane snove da bude jedna od najtraženijih pevačica. Danas živi gotovo drugi život, a cena njenih nastupa odavno je skočila. 

– Nastupi i cena istih je skočila za duplo. Negde od polovine takmičenja je sve krenulo uzlaznom putanjom. Kod kuće ni ne boravim, jedva sastavim dva dana u toku nedelje da mogu da odmorim. Radim najviše privatna veselja i to je moj teren. Zadovoljna sam, volim svoj posao i velika je medijska ekspanzija nakon pobede u „Nikad nije kasno“ – zaključila je pevačica.

Foto: Z.K.Munja/Instagram,
Autor: I. A.