Login/Registracija

NJIHOVA LJUBAV TRAJALA JE 18 GODINA: Ko je prva žena Nebojše Glogovca?

Pre samo četiri godine srpsko glumište ostalo je bez velikana kakav je bio Nebojša Glogovac.

On je bio jedan od onih glumaca koji se drže stava da u javnosti treba govoriti o ulogama, a privatnost se trudio da sačuva za sebe.

Baš zbog toga malo je onih koji znaju da se Glogovac ženio dva puta.

Kada je 2018. godine, posle borbe sa teškom bolešću, preminuo u 48. godini, bio je u drugom braku sa Milicom, koja mu je podarila ćerku Sunčicu.

U prvom braku, koji je trajao osamnaest godina, dobio je dva sina, Gavrila i Miloša.

Mlađi sin Miloš je na neki način nastavio očevim putem jer je upisao Fakultet dramskih umetnosti, smer za filmsku i TV režiju.

Ipak, malo ko zna ko je bila Nebojšina prva supruga Mina koju je glumac upoznao beogradskom noćnom klubu „Zvezda“ sredinom devedesetih. Ubrzo nakon upoznavanaj par je odlučio da izgovori sudbonosno „da“ čemu je kumovao Vojin Ćetković, inače Nebojšin prijatelj i kolega sa klase.

Kada se ljubav ugasila, supružnici su odlučili da se raziđu, ali su ostali u prijateljskim odnosima.

Mina Glogovac rođena je u Beogradu 1970. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti, na odseku primenjeno slikarstvo, a kasnije je i magistrirala. Po završetku studija, dve godine je boravila na stručnom usavršavanju u Firenci.

Mina se nikada nije eksponrala u medijima, a danas radi kao docent na matičnom fakultetu. U njenoj biografiji navodi se da je autorka više samostalnih izložbi, kao i realizator 18 stručnih samostalnih projekata uređenja enterijera i eksterijera reprezentativnih objekata u Srbiji i inostranstvu.

Foto: Instagram,
Autor: J. Jović