Ustali ste na levu nogu? Uz nekoliko TRIKOVA vratićete balans brže nego što ste mislili!

Dobar početak jutra pravi ogromnu razliku u raspoloženju ostatka dana, a otkrivamo vam kako da povratite balans, čak i kada ustanete na levu nogu.

Svima nam se događa, bilo da se nismo dovoljno naspavali ili da smo zaboravili kišobran kad je pljusak- zajednički imenilac je “ustajanje na levu nogu”. Pravilno započinjanje dana može napraviti ogromnu razliku u vašem raspoloženju tokom popodneva i večeri.

Na sreću, postoje načini da preokrenete dan i da se počnete osećati srećnije, opuštenije, pa čak i bezbrižno, prenosi Zadovoljna.rs.

1ec2650f0f0eb967470767b0939e232c910cef10

AKO STE SE PROBUDILI TUŽNI

Iako se ne sećate, možda ste sanjali nešto neobično ili ste dan pre imali tešku situaciju. Niži nivo serotonina može dovesti do depresije, zato je cilj ujutru podići nivo. Ne, nemojte posezati za čokoladom! Podignite roletne, otvorite prozore ili ako imate terasu ili balkon, izađite s kafom i deset minuta budite u tišini. Poslušajte ove savete i uverićete se da ćete biti spokojniji!

c0bfbf46d4d003f6b7b354b2b3cc863551eae119

AKO STE SE PROBUDILI UMORNI

Joj, znate onaj osećaj koji je kao da niste ni spavali. Tada započnite dan ledenom čašom vode. To može pomoći u podsticanju adrenalina koji će ubrzati srce i povećati protok krvi u mozak. Probajte i da uskočiti pod hladan tuš, ako možete. Hladna voda pojačava cirkulaciju vašeg tela, što znači da vašem telu treba više kiseonika, pomažući vam da se osećate budnije i svežije. Takođe, pomoći će vam i jutarnja vežba, čak i ako je to jutarnja šetnja. Izađite stanicu tramvaja pre ili parkirajte automobil udaljeno od kancelarije. Napunićete se energijom i ubrzati vaš metabolizam.

2ce947a33333c5866ab7ce4be12717c0f3aa5928

AKO STE SE PROBUDILI ZABRINUTI

Svi znamo da svakodnevica nije ispunjena cvećem i nekad je teško ne odneti probleme u krevet. Ako su obaveze ili neki drugi stresovi prvo na šta ste pomislili ujutru, pokušajte odraditi vežbe disanja. One smiruju nervni sistem i s vremenom postaju delotvornije. Postoji nekoliko tehnika, a najjednostavnija je – disanje i vizualizacija vašeg daha. Usredsređenjem na disanje aktivira se vaš parasimpatički nervni sistem koji usporava otkucaje srca i podstiče vaše telo da se smiri i opusti. A možda je i bolje da ne pijete kafu ako ste nervozni – uzmite čaj!

Foto: Pixabay,
Autor: J. Jović