Login/Registracija

Sanja Vasiljević vam preporučuje koje filmove MORATE POGLEDATI

Vikend je pred nama i bilo da ga provodite sa voljenom osobom, sa prijateljima ili sami, film je uvek odlično rešenje za kvalitetno veče. Pevačica Sanja Vasiljević izuzev po vokalu, poznata je i po tome da voli da objavljuje na instagramu naslove knjiga koje čita i toplo ih preporučuje ili ne svojim pratiocima.

91bb24d76e77a6c4501e3d5e644f510e4ffa53ef

Uvek argumentovanih stavova i odličnog knjiškog ukusa, sigurni smo da Sanja Vasiljević neće ni ovog puta omanuti u preporukama. Pa pročitajte njenih top pet filmova.

1. Ratni film – „Bitka za Sevastopolj“ (2015) – rusko-ukrajinski biografski film o Ljudmili Pavlicenko, koja se kao srednjoškolka pridružila Crvenoj armiji i postala jedna od najuspešnijih snajperista u Drugom svetskom ratu.

2. Drama – The Hunt (Jagten) (2012) – danski film sa sjajnim Mads Mikkelsen-om, koji je centralna figura – vaspitač u lokalnom vrticu. Zivot mu se ubrzo pretvara u pakao nakon sto ga zajednica potpuno nevinog optuzi ya pedofiliju na osnovu lazi jedne devojcice iz vrtica. Zanimljivo je gledati kako se laž širi poput epidemije bez preispitivanja njene autentičnosti.

3. Drama – The judge – „Sudija“ (2014) – Robert Dauni Dzunior i Robert Duval – u filmu otac i sin. Sin se vraća kao veoma uspešan advokat iz velegrada u svoje malo rodno mesto kako bi prisustvovao majčinoj sahrani. Njegov otac, ugledni sudija, biva optužen za ubistvo, sin postaje njegov branilac i silom prilika ponovo se konektuje sa porodicom, sa kojima je u zahladnelim i kompleksnim odnosima.

4. Misterija/drama – „Papillon“ (2017) – adaptacija autobigrafije Anrija Sarjera – poznatog pljačkaša sefova koji je tridesetih godina prošlog veka uhapsen zbog ubistva koje nije počinio. Osudjen je na doživotnu robiju na zatvorskom ostrvu u Francuskoj, gde zajedno sa još jednim zatvorenikom počinje da planira bekstvo. Beograd je „glumio“ Pariz za potrebe snimanja, a veliki deo filma je sniman u Crnoj Gori.

5. Biografska komedija-drama – „Green book“ – (2018) – Radnja je smeštena u 1962.godinu, a film je insprisan istinitom pričom o jamajkansko-američkom klasičnom i dzez pijanisti Donu Serliju (Mahersala Ali) i italijansko-američkom izbacivaču Toniju Valelongi (Vigo Mortensen) koji je bio Serlijev vozač i telohranitelj.

Foto: Instagram,
Autor: S. Ćulibrk