Samohrana majka 11 dece: „Trudim se da budem hrabra žena“ (VIDEO)

Razmišljajuci koja je to prava definicija ljubavi i koja je to jedina validna ljubav u životu ubrzo sam došla do zaključka da je to upravo ona ljubav koju su spoznali oni koji su imali srece u zivotu, pa postali roditelji.

Tražeci definiciju te najlepše, reći ću, uloge shvatam da sve zvuči kao kliše i nedostojno nje, jer samo o nebu i majci nismo u stanju da govorimo dovoljno dobro.

majka 11 dece

Ta bezgranična ljubav, radost, briga, pažnja,žrtva, bezuslovna ljubav koja ne jenjava i koja se vidi, gotovo, golim okom je upravo roditeljska. Želeci da ova priča bude upravo takva, odlučili smo da se sretnemo sa Majom Kovačević koja je samohrani roditelj jedanaestoro dece.

Iako pravi heroji često ostanu u senci, sa Majom to, srećom, nije bio slučaj. Povodom Dana državnosti odlikovana je zlatnom medaljom za izuzetne zasluge, iskazenu životnu hrabrost i upornost. I tako je Maja Kovačević symbol vere, borbe, snage i simbol hrabrosti.

-Mislim da sam hrabra žena, ali ponekad nisam, mada trudim se da budem. Za mene je hrabrost živeti život onako kako nam je Gospod dao i da se radujemo tome, bez obzira koliko nam je teško moramo da budemo hrabri i da živimo prvenstveno za decu i da jednostavno i u lošem gledamo dobro i da budemo srećni istakla je Maja.

majka

Maja ističe za Grand online da njen život jeste bio izazovan, da joj nedostaje suprug koji je bio ljubav njenog života, a najviše deci nedostaje uloga oca.

-Mnogo sam ga volela, a mislim da je i on voleo mene. Bili smo zajedno 20 godina,a razdvajali se samo kad sam odlazila u porodilište – setno kaže majka koja je brigu o deci preuzela na svoja leđa – bez ičije pomoći.

majka 11 dece maja 1

Svesna da nema pravo na tugu i bol, zbog dece nastavila je hrabro dalje, a danas reakcija na mnogobrojnu porodicu Kovačević ima raznih i svesna je toga.

– Sve zavisi od toga kuda se krećemo, ali mogu da kažem da u poslednje vreme zaista doživljavamo divne susrete sa ljudima, mnogo je ljubavi i radosti usmereno ka nama. Naravno, postoje i oni koji ne misle tako, koji smatraju da nije u redu imati tako mnogo dece – kaže ponosna majka.

maja majka

Shvatili ste do sada da ovo nije tužna priča o samohranoj majci jedanaestoro dece, vec naprotiv. Njena snaga se upravo ogleda u tome. Bori se kroz i sa životom sa osmehom na licu i uvek imajući u vidu da novac nije presudan za sreću i da iskljucivo služi nama onoliko koliko je za život dovoljno i ne dozvoljava da ona i njena deca postanu robovi savremenog života, ponajviše novca.

I zaista, shvatamo da pravi heroji su među nama. Prepoznaćemo ih po tome što nikada ne odustaju.

Majinu životnu i poučnu životnu priču koja će vas raznežiti, možda rasplakati, ali sigurno motivisati, možete da pogledate u videu.

Autor: S. Ćulibrk