Ruska salata omiljena je i nezaobilazna na svim trpezama, a kako je pred nama period slava, mi vam otkrivamo kako da je napravite.
Napravite omiljenu rusku salatu i osuševite sve vaše goste. Priprema se lako i jednostavno, a ukus će sigurni smo oduševiti sve.
Iseći najsitnije 150 grama šunke, 200 grama telećeg pečenja i 100 grama pilećeg mesa, kuvanog, pečenog ili prženog.
Skuvati 5 krompira, 4 šargarepe, 1 malu glavicu karfiola i jedno jaje. Oljuštiti 4 mala kisela krastavca. Iseći sve što sitnije.
Dodati 250 grama konzervisanog graška, 25 grama kapri i iseckanog peršunovog lišća. Pomešati sve zajedno sa mesom, posoliti i pobiberiti.
Uzeti pola litre hladnog ulja i dodavati žumancima kap po kap, neprekidno mešajući. Kada majonez bude dovoljno gust, dodati dok od pola limuna i mešati dalje.
Podeliti majonez na dva dela. Razblažiti jedan deo sa pola kafene šoljice vode i pomešati sa spremljenom salatom.Staviti salatu u posudu i premazati drugim, gušćim delom majoneza.
Ukrasiti salatu kolutićima kiselih krastavčića, mariniranim pečurkama, višnjama, graškom i služiti.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE I:
(Luftika)