Login/Registracija

Potresna ispovest Slobe Vasića: „Krio sam od supruge da sam zavistan od lekova“ (VIDEO)

Pevač Sloba Vasić otkrio je da se dugo vremena borio sa anksioznošću i zavisnošću od nekoliko lekova za smirenje. Kao mlad momak ulazi u svet javnosti bez previše znanja šta taj svet nudi, osim onoga što javnost vidi.

Svet poznate ličnosti za sobom povlači i neke druge konce, pa ko se za koji uhvati. Mlad, lep, perspektivan i jedan od omiljenih današnje ekipe Zvezda Granda Sloba Vasić je samo nakon nekoliko godina upoznao I drugu stranu medalje.

-Mi smo zaista odjednom postali poznati, bio je to lep period ali i drugačiji u odnosu na sve što se dešava danas na muzičkom tržištu. Bio sam dete kada sam sve to počeo i prosto sve se nametnulo i velika popularnost i sve što ide sa tim, veliki novac i sve što ide uz to.  Moja generacija je bila jako uspešna i svi su dobri pevači. Desilo se i nakon takmičenja da me je zadesio i veliki hit „Anonimna“ koji je samo još duplirao moju popularnost, novac i sve što ide sa tim i bilo mi je teško kako da se izborim- priznao je Sloba.

Vasić je za Grandov portal otkrio da je molio menadžere da spoji bar dva dana slobodna jer nije više mogao da se izbori sa svim tim, ni psihički niti fizički. Čak se seća da mu i glas u tom period nije zvučao dovoljno dobro usled takvog umora.

Iskreno za emisiju „Život priča priče“ govori da je takvo odrastanje mnoge odvelo na pogrešan put, jer svet kafane, donosi sa sobom i alkohol, ali i narkotike.

-Da, nudili su, kako bih lakše izdržao između ostalog. Priđu jednostavno i pitaju da li konzumiram. Umeo sam da popijem alkohol, to priznajem, ali nikada se nisam drogirao iako znam da za mene kruže te priče- istakaoje Sloba.

I nedugo zatim sedeći kod prijatelja osetio je prvi napad ansioznosti, nakon čega je odmah otišao kod lekara.

-U početku sam odlazio svako veče u bolnicu, nisam znao da li mi je visok pritisak na nervnoj bazi. U bolnici su mi dali prvo tablete za snižavanje pritiska, ali pošto sam dolazio nekoliko večeri jer su se javljali, meni nepoznati simptomi, onda su mi dali tablete za smirenje. Prvo sam pio jedan lek, da bih na posle povećavao dozu- otkrio je pevač sa knedlom u grlu.

I tako godinama, svakog dana lekovi su bili njegova doza smirenja. Između ostalog to je bio i razlog zbog čega je zapostavio medijska gostovanja jer nije znao u kom trenutku će se javiti napadi, ističući da on nije bio dobro generalno.

Nije želeo da se sazna za taj deo njegovog života, a najveću podršku mu je pružila njegova supruga Jelena kojoj je zahvalan na nesebičnoj ljubavi, požrtvovanosti i hrabrosti da zajedno sa njim reše problem, ruku pod ruku.

Ja sam i njoj ćutao o tome, borio sam se uz lekove i jednog dana sam joj sve priznao. Nije to faza za Lazu Lazarevića, nije čovek lud, ali prosto nisam bio stabilno. Kad sam joj rekao, odmah je tražila rešenje i eto.. Uz njenu pomoć i uz pomoć terapija Lave, ja sam rešio svoj problem. I zato pričam sada o tome, da ljudi znaju da ima rešenja. Ne pijem više lekove, od sedmog dana više ne brojim. Zaista sam im zahvalan- ispričao je Vasić.

Životnu priču Slobe Vasića kao i sve nepoznate detalje iz pevačevog života saznajte u videu ispod:

Foto: Instagram/ Printscreen,
Autor: S. Ćulibrk