Login/Registracija

Lista knjiga koje valja pročitati bar jednom u životu

Preporuka za dobru knjigu uvek je dobrodošla, a praznici su idealno vreme da se okrenemo sebi i stvarima koje volimo. Za kraj godine predlažemo vam TOP 5 naslova različitih žanrova, koji će vam ulepšati predstojeće praznike.

Izaberite roman koji vas najviše privlači, prepustite se i zaplovite u prazničnu avanturu.

„Varšavski protokol“ je nova knjiga Stiva Berija uz koju će uživati istinski ljubitelji intrigantnih istorijskih romana koji predstavljaju važne događaje u potpuno drugačijem svetlu.

Sedam nestalih relikvija.Jedna po jedna, sedam neprocenjivo vrednih relikvija Arma Christi, Oružja Hristovog, nestaje iz svetilišta širom sveta. 

„Moja vrsta trilera.“Den Braun

“Sve što vetar“ nosi autorke Laure Imaj Mesine je potresna, nezaboravna pripovest, nadahnuta istinitom pričom.

Na vetrovitom brdu u Japanu, u vrtu s pogledom na more jedne od naseobina najgore pogođenih cunamijem 11. marta 2011. godine stoji telefonska govornica koja ne radi. Ljudi su godinama putovali da bi je posetili, podigli slušalicu i govorili u vetar: da bi prosledili poruke voljenim osobama koje više nisu među nama.

„Upečatljivi haiku ljudskog srca.“ – Tajms „Dirljiv, atmosferičan roman!“ – Dejli mejl

Roman “Čovek bez granice“ Ričarda Č. Moraisa preporučujemo ljubiteljima knjiga koje na jednostavan, neposredan način govore o vrlo važnim životnim temama.

Bez obzira na to da li raspetljava zamršene niti Hoseovog unutrašnjeg sveta ili nas uvodi u milje u kojem novac znači sve, ova dirljiva priča otkriva nam da ni ogromno bogatstvo ne znači ništa pred najtežim izazovima u životu. „Neverovatno tečna proza, lirski osvrt na dramatične životne događaje“ – Booklist.

“Plavi zamak“ autorke Lusi Mod Montgomeri ostaviće utisak na ljubitelje klasika i duhovitih, pitkih priča o velikim životnim istinama. Nad ostrvima obavijenim maglom i neprohodnim zelenilom šuma, dešava se ova vanvremenska priča o hrabrosti i ljubavi koja se stapa sa čarobnom lepotom prirode.

“Dan kada smo izgubili razum“ autora Havijera Kastilja pravi je izbor za sve koji vole napete trilere sa šokantnom završnicom.

Ljubav, mržnja, intriga i napetost prepliću se na stranicama ovog romana, koji je postao izdavački fenomen i pre nego što je objavljen.

„Maestralno ispričano u tri vremenska toka, ovo delo nas u ritmu trilera uvlači u priču o ljubavi i mržnji, preispitujući krajnosti ljudskih bića.“ – El País

Foto: Pixabay,
Autor: S. Ćulibrk