Da li ste čuli za kafu sa jajima? Šveđani je obožavaju, a sprema se za čas

Kafa sa jajima

U gotovo svakom domaćinstvu jaja su neizostavna namirnica, koju rado konzumiramo i koristimo za pripremu različitih jela i slatkiša. Međutim, verovatno niste znali da neki ljudi stavljaju jaja u kafu, kako bi dobila puniji i kremastiji ukus.

Skandinavska kafa sa jajetom

Kafa sa jajima u skandinavskom stilu uglavnom je poznata na Srednjem zapadu SAD -a i obično se ne sprema van ovog dela zemlje. Prema legendi, ovaj način pripreme kafe nastao je na putu iz Švedske u Ameriku kasnih 1800-ih, piše Index.

U međuvremenu je ovaj napitak postao neka vrsta tradicije na luteranskim crkvenim okupljanjima Amerikanaca skandinavskog porekla na Srednjem zapadu, koja se ponekad nazivaju „Church Basement Coffee“.

drink 3025022 1280

Za pripremu skandinavske kafe se koristi celo jaje, a ne samo žumance. Takođe se meša u procesu pravljenja kafe, umesto da se kasnije samo sipa na vrh.

Kako napraviti ovaj ukusan napitak?

Pomešajte mlevenu kafu, malo vode i celo jaje sa ljuskom.

Stavite u šerpu sa vodom, pa kada provri, isključite vatru i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Procedite, a zatim poslužite.

@richsit

Making Swedish-Style Egg Coffee using @deathwishcoffee Blue and Buried Coffee. It was quite scrumptious. LINK TO BUY COFFEE IN BIO.

♬ original sound – Rich Sit

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!