Login/Registracija

Stiže nam prvi retrogradni MERKUR u 2021: Ova tri znaka će najviše pogoditi

U subotu, 30. januara planeta Merkur kreće u svoj retrogradni hod u Vodoliji. I snažno će udariti tri znaka – Blizance, Raka i Ribe. 

Biće teško, jer se približava brzo i udara snažno, tvrdi astrolog Goca Dragišić.

Dva dana nakon što Merkur krene unazad, u petak 1. februara, planeta ljubavi Venera takođe ulazi u znak Vodolije. Inače, retrogradni Merkur će trajati do subote, 20. februara, kada se opet vraća u direktan hod. To će za mnoge značiti olakšanje i povratak svakodnevnici koja funkcioniše u manje-više predvidljivim okolnostima, kaže Dragišić. 

Rak

Tokom retrogradnog Merkura stižu dobre i ne tako dobre vesti. Dobre vesti su da Merkur u svom retrogradnom hodu neće uticati na vaš materijalni svet, ni na dnevnu rutinu. S druge strane, budući da je ovaj put delovanje Merkura usmereno ka unutra, ne ka spoljašnjosti, može vas povesti na emotivno istraživanje, puno ranjivosti i traganja za unutrašnjom snagom. Možete imati problema sa ličnim granicama, što će vas primorati da ponovo razmotrite u kojim oblastima ste nestabilni. Budući da se Rakovi obično kreću jedan korak napred i tri nazad, sada su svi koraci koje preduzmete unazad, pogotovo ne smete biti tvrdoglavi u donošenju važnih odluka i pokretanju novih projekata.

Ribe

Retrogradni Merkur će od vas tražiti da pronađete istinu u slobodnom istražavanju vašeg unutrašnjeg bića. Trenutno se možda mučite sa osnovnim egzistencijalnim osećanjima koja je teško izraziti rečima. To vas gura u osećanje izolovanosti. Umesto što se trudite da se oduprete osećanju usamljenosti, pokušajte da shvatite i prihvatite svoju mističnu stranu. Ovo je pravo vreme da osetite moć molitve, meditacije ili malih rituala koji će vam pomoći da probudite pozitivnu energiju koja vas okružuje. Ribe će imati potrebu da budu sami i da mirno razmišljaju o svojim narednim koracima.

Blizanci

Merkur je vladajuća planeta Blizanaca i svakako utiče na vas. Samo što sada ne mora da bude toliko turbulentno. Možda nećete imati toliko problema u komunikaciji, ali ćete imati poteškoće sa celinom vaše slike o svetu koji vas okružuje i vašem mestu u njemu. Nećete moći jasno da vidite veće ciljeve ni planove.

Foto: Instagram,
Autor: I. Ankić