Ovan bira zavodljive parfeme, Bik je uvek za klasiku, a tek za vidite stil Blizanaca

Venera je planeta koja govori o stilu, a prema astrološkim tumačenjima, parfemi spadaju takođe pod tematiku Venere, odnosno venerijanske znakove Bika i Vage, piše astrolog Gordana Mašić.

b8adf4db98e546b0b66d47f0106e607a2433b71a

Ako znate u kom je znaku položena vaša natalna Venera, utoliko će ova priča biti posvećena upravo vama. Naše odluke, sklonosti, ponašanje, pa i ukus i stil, umnogome zavise od toga u kom horoskopskom znaku smo rođeni. U zavisnosti od toga da li osoba pripada vatrenom, vodenom, vazdušnom ili zemljanom sazvežđu, možemo da odredimo i da li vam odgovaraju klasičani i ozbiljani ili sladunjavi i nametljivi mirisi. Smatra se da dominantne osobe koriste snažne i dugotrajne parfeme, romantičari one puderaste i cvetne, a avanturisti citrusne i osvežavajuće mirise.

Ovakva jedna analiza može vam biti od pomoći ako budete želeli da neku vama dragu osobu iznenadite i obradujete nekim lepim mirisnim poklonom, ali i da sami proverite da li se naš odabir slaže s vašim. Na kraju, svako od vas će odabrati parfem koji odgovara njenoj/njegovoj osobnosti, jer miris koji nosite na sebi ne govori samo o vašem stilu i sklonosti ka luksuzu, već najpre govori o vašem karakteru.

Danas vam predstavljamo astrološko stilski i opojni putokaz za Ovna, Bika i Blizance, a u narednim danima predstavićemo vam i za ostale horoskopske znakove.  

ca7744770a5ccbb9938291acf090433a2f7059a1

OVAN – 21. MART – 20. APRIL

STIL – Ne samo vaša odeća već i vaše držanje govori u prilog tome da je reč o samovoljnim osobama, koje vole da zapovedaju. Vi volite jednostavnost, ništa pomodno, možda koji suvišni detalj. Najkomotnije ćete se osećati u odeći koja omogućava slobodu.

PARFEM – Vatrenost, dinamičnost i energičnost su osobine koje najbolje opisuju osobe rođene u znaku Ovna, pa vam u skladu s tim odgovaraju parfemi sastava: aromatična ulja citrusa, cvetni i orijentalnih začini, sve u svemu rustično i sveže. Biljke i drveće koje može biti u sastavu parfema: Bobice, cedrovina, drvo smreke, citrus, kafa, kumin, orijentalni začini, cveće, duvan, origano, biber, sok kaktusa. Primeri takvih parfema su “Armani”, “Gucci”, “Ferre” ili “Versace”, ako je reč o damama. Takođe Kenzovi “Jungle” i “Jungle Elephant”, Laurenov “Ralph Wild”, Rykiel “Woman Hot”, kao i bogati mirisi poput “Lady Miliona- Paca Rabanne”. Nećete pogrešiti ako se opredelite i za “Rush”(Gucci) ili “Crytal Noire” (Versace) Ako muškarcu Ovnu želite da poklonite parfem koji će mu se svideti, odlučite se za “Atitude” (Giorgio Armani). Važno je da izabrani parfem odišu zavodljivošću, pa njihov izbor može biti i “Jean Paul Gaultier Classic”.

BIK – 21. APRIL – 21. MAJ

STIL – Vi ste osoba koja voli klasiku i udobnost. Da bi bili zadovoljni svojom odećom, ona mora da vam pruži slobodu pokreta, i da ne bude nimalo upadljiva. Niste po prirodi pomodar, volite odeću koja je uvek u modi. Volite da budete elegantni i uredni. Volite jakne od meke antilop kože. Žene i muškarci Bikovi su osobe koje stoje čvrsto na zemlji, stabilni su i znaju šta hoće.

PARFEM – Tako da im po sastavu odgovaraju ove mirisne note: aromatični rustčni, voćni i cvetni mirisi. A kada je reč o biljkama i drveću, to može biti: ruža, orhideja, ljiljan, zumbul, magnolija, mirisne bobice, maslačak, ružmarin, majčina dušica, voćni mirisi jagode, maline, smokve. Za vas nije toliko bitno da mirišete nametljivo. Ne volite mirise koji skreću veliku pažnju. Volite miris jorgovana, vanije, jasnima i lavande. Važno vam je da parfem bude kvalitetan. Tako da ćete se najradije opredeliti za marku “Caroline Herrere”,”Armani – Code Satin”, “Davidoff” ili “Chopard”. Prijao bi vam i “Casmir” (Chopard) ili “Intuition” (Estee Lauder), kao i “Tom Ford Black Orchid Parfum”. Što se muškaraca Bikova tiče, primer idealnog parfema za njih je “Burberry – Mr. Burberry”, kao i “Bvlgari – BLV Notte”.

4674dfb0363a2ac26c0e436fd11971d4e1e76bb9

BLIZANCI – 22. MAJ – 21. JUN

STIL – Vas više interesuje mišljenje od toga šta ste obukli, iako se ne može reći da ne volite modu. Nosite podjednako dobro sve stilove, mešate ih s neverovatnom lakoćom. Ono što vi možete da ponesete, niko drugi ne bi mogao. Na poslu volite da budte uredni, ponekad i pomalo uštogljeni. Vaša priroda teži ka slobodi, vaš duh je nestašan, u stalnoj ste potrazi za savršenstvom. Energičnost je karakteristika koja je prisutna u svim segmentima vašeg života.

PARFEM – U biti ste vrlo aktivni, pa vas privlače mirisi čiji je sastav: citrus, zimzelena šuma i lagane cvetne note. To bi trebao da bude postojan miris, kako bi na vam telu ostao postojan tokom celog dana, pa to mogu biti ove biljke i drveće: anis, pomorandža, limun, ljiljan, mimoze, bagrem, narcis, vanila. Najviše vam prijaju cvetni mirisi i mirisi na bazi voća koji aktiviraju sva vaša čula, kao što su parfemi marke “Versace”, “Moscino”, “Hugo Boss – The Scent” ili “Benetton”. Miris “Dolce & Gabbana Light Blue” bez sumnje će im se svideti, kao i “For Her – Narcisa Rodriguez” koji miriše na Egipat. Za muškarce to može biti “Hugo Boss – The Scent” takođe “Roses on Ice – Kilian”, osvežavajući unisex parfem. Vi u biti volite unisex parfeme.

Foto: Grand Online,
Autor: I. Ankić/G.Mašić