Nije samo Merkur retrogradni: Neptun će zabiberiti mnogima

40e5c9c3464b4d2535312dda9a67e4f223af3d97

Neptun svake godine uđe u retrogradni hod i on traje otprilike šest meseci. Neptun je oličenje iluzija, snova i fantazije, a kada krene retrogradno gubi svoje glavne karakteristike. Iluzije koje smo gajili se ruše i jasnije sagledavamo život.

Retrogradni Neptun će nam zapravo omogućiti da skinemo ružičaste naočare koje smo nosili u prvoj polovini godine i podstaći nas da zaista napravimo promene tamo gde je to potrebno.

Kako Neptunov uticaj na nebu opada, mogli bismo da budemo u fazi provere stvarnosti. Gde su naše iluzije zamaglile naše rasuđivanje ili put napred? Ovo je moćno vreme da se ostvarite, razmislite o svojim snovima za budućnost i odmaknete se od sanjarenja.

Evo na koja 4 horoskopska znaka će prema gledištu astrologa najjače uticati retrogradni Neptun od 30. juna do 6. decembra 2023. godine:

Blizanci

Pred Blizancima su veliki snovi o budućnosti, ali ne treba žuriti jer je ovaj period idealan za razmišljanje. Mogli biste dobiti upozorenja kada su u pitanju vaši ciljevi u karijeri. Ako ste bili opušteni, zvezde vas podstiču da se fokusirate na pravi način planiranja i sprovođenja aktivnosti.

Iako Neptun može da podstakne sanjarenje , potrebna vam je doza praktičnosti. Čak i ako rezultati ne dođu brzo, budite uporni.

94bac30cfa1bd97578edb0b5a2e7a818b63f499d

Rak

Ovo je period koji vam može reći mnogo o vašem rastu i razvoju. Izdržali ste mnogo, a vaši uspesi govore o tome. Neptun vas podstiče da se više povežete sa ljudima kroz svoja iskustva.

Potrebna vam je ljubav i podrška drugih da biste prešli na sledeći nivo. Pustite staru verziju sebe i zagrlite novu koja će vam doneti mnogo sreće.

Devica

Ako su vas ljudi lagali u prošlosti, sada ćete saznati. Otkrićete pravu sliku svog partnera ako se tokom ovog perioda fokusirate na potragu za istinom. U narednim mesecima pokušaćete da više cenite sebe i donosite bolje odluke u prijateljstvima i romantičnim vezama.

Za one koji su u ozbiljnoj vezi – stvari mogu samo da krenu nabolje, a veza će biti ojačana.

48e7cb66c1e03ceabe19b3a94106efa252e25e87

Škorpija

Ove sezone iskusili ste svoj puni potencijal i moć. U ovom periodu se razvijate i transformišete, a Neptun i Saturn će vam doneti priliku da uspostavite čvršće romantične veze. Bićete u skladu sa svim što vam donosi prosperitet.

(Luftika)

Foto: pixabay,
Autor: A. Milinković