Login/Registracija

Koje greške najčešće praviš u vezi? Astrologija ima odgovor, pripremi se na ISTINU

Znamo da niko nije savršen, iako pojedini misle da to jesu, na primer Device. Ipak, svako od nas pravi greške u vezama, iako nekad i nemamo nameru da to činimo ili ipak priznamo. 

Ali da li ste znali da postoji kalup greškica u odnosima koje su specifične za svaki znak Zodijaka? U nastavku pogledajte koje su najveće greške svakog horoskopskog znaka.

OVAN

Vi ste moćni i nemate problema da napredujete samostalno. Ali ova žestoka autonomija ponekad može biti vaša Ahilova peta. Vi napredujete kao vođa, što je sjajno… ali ponekad u vašim vezama na kraju se prema svom partneru ponašate kao prema sledbeniku. Zapamtite, zdrava veza nije u tome da jedna osoba dominira i očekuje da vaš partner uvek bude vaš najveći obožavalac.

Tretiranje partnera kao roba, uvek tu da odgovori na svaku vašu potrebu, na kraju će ga odgurnuti od vas. Nemojte ih uzimati zdravo za gotovo. Dajte sve od sebe da i njih podignete na način na koji oni žele.

BIK

Bikovi su stabilni, žude za mirom i harmonijom, ali drama vas samo stresira! Ali kada se ne suočite sa svojim autentičnim mislima i osećanjima, vaš partner može završiti zaslepljen kada ga neizbežno pritisnete do tačke da eksplodira i vi se zatim razbesnite.

Iako u početku možda mislite da se samo uzemljujete i usredsređujete kada ignorišete probleme u vezi, to nije slučaj – vi zapravo samo izbegavate težak, ali neophodan razgovor. Držanje svega u sebi će na kraju dovesti do toga da se zamerite svom partneru i izgzbite svoju vezu. Zato otvorite se! Vi to možete.

BLIZANCI

Iako volite veze kada su sve zabavne i razigrane, i naravno, ubacite malo drame – čim osetite bilo kakve naznake razvoja veze, na kraju samo bacite peškir u predate meč. Nije da ste lenji ljubavnik ili da se plašite obaveza (sa pravom osobom), ali na neslaganje gledate kao na kraj veze, a ne kao priliku za kompromis i rast. Ne bežite, Blizanci. Neke od najboljih veza zahtevaju naporan rad, piše Luftika.rs.

RAK 

Rakovi koji otvaraju svoje srce su prelepa stvar – posebno zato što morate prvo da prođete kroz njihovu veoma tvrdu školjku da biste stekli njihovo poverenje. Ali kada dođete do te tačke, Rakovi, ne otvarate se samo malo – već otvarate kapije! S jedne strane, ovo može biti katarzično iskustvo za vas. Ali s druge strane, to znači da ćete možda početi da se pitate gde završavate vi, a oni počinju.

Ovaj nivo kozavisnosti i otpuštanja ličnih granica može biti opasan jer gubite sopstveni identitet u odnosu na identitet veze. Ne radi se više o tome šta volite, vašim prijateljima, vašim ciljevima, pa čak ni vašoj omiljenoj hrani. Na kraju se sve svodi na ono što vaš partner voli. Ako vam prijatelji kažu da se ponašate potpuno drugačije u zavisnosti od toga sa kim izlazite, pa, o tome pričaju jer je istina. Zadržite svoju individualnost.

LAV

Kada je život dobar, vi ste sjajni. Kada je život u redu, držite bradu uzdignutu jer ne volite da vas iko vidi poništenog. Ali kada je život… težak, vi ste još teži. I na kraju raznesete sva svoja vatrena osećanja u svoja i svog partnera. Očigledno, nikada ne možete u potpunosti zadržati ono što osećate jer ste rođeni za scenu! Ali vaši partneri imaju prag šta mogu, a šta ne mogu da preuzmu – čak i ako vas vole do Meseca i nazad.

Prestanite da tretirate svoje partnere kao emocionalno smetlište. Šta kažete na to da naučite da razmenjujete priče i da jedni drugima date platformu da se žalite, plačete ili slavite svet?

DEVICA

Vi niste onaj kome je potrebna sva pomoć i pažnja. Vaš moto je “Mogu da ih popravim!”. Kada dajete savet (čitajte: konstruktivnu kritiku), on zaista dolazi sa ljubaznog mesta – vi samo želite da poboljšate život svog partnera! Ali iskreno, oni ponekad samo žele da napune mašinu za pranje sudova na svoj način. Pa šta kažete na to da prihvatite vaše partnere onakvim kakvi jesu-  pustite ih da rastu, a ne zamišljate ko mogu biti?

VAGA

Imate najlepši (lažni) osmeh u zodijaku. Ovo nije zato što ste neautentični, već zato što ne biste radije ljuljali čamac, čak i kada se ne slažete sa nečim.

To je kul i sve,  sve dok vaš prag za sranja nije daleko, daleko, daleko premašen. Znate onaj trenutak kada vam lažni osmeh počne da se trza, a onda vam oko počne da se trza i spremni ste da pređete od anđela do demona za 2,5 sekunde? Da, taj. Odjednom pokušavate da igrate lepo, ali zapravo bacate pasivno-agresivne bodeže na svakom koraku. I sve dok vaš partner zaista ne promeni sve što vam ide na živce (ili ne progovorite direktno), stalno ćete se ljutiti na svaku sitnicu koja vas nervira. Pa razbijte taj kavez, i komunicirajte.

ŠKORPIJA

Sve ili ništa, gore ili dole, mir ili rat. Vi ste stvorenje ekstrema. Iako ovaj intenzitet možete da usmerite ka svojim ciljevima, postoji značajna šansa da, kada ste nesrećni zbog bilo čega, navalite na svet oko sebe. Vaše loše raspoloženje na kraju spaljuje stvari do temelja. Ako vaša partner iznese mišljenje ili pokuša da pomogne, umiri vas – bilo šta – vaše oči se brzo pretvaraju u bodeže.

Ova vatrena oluja će vas navesti da bacate bombe kao da niste u vezi, niste čak ni tim, a u stvari, oni nisu su vaš neprijatelj. Ovaj karakter od nula do 100 je samo odbrambeni mehanizam—i 99% vremena nema potrebe za njim. Duboko udahnite i usmerite tu munju u nešto konstruktivno.

STRELAC

Život je zabava i igre za vas, a ako nije, idete na sledeći let! Međutim, vaši strahovi, vaša osećanja, vaši snovi- najčešće ih ne delite osim ako ih ne omalovažavate. Kada se dogodi bilo kakva tenzija između vas i vašeg partnera, verovatno ćete se smiriti i ne razgovarati o tome… ali onda preterano delite sve intimne detalje sa svojim prijateljima. Jedini način da ovo popravite je da budete iskreni, ali osetljivi i da razgovarate o tome sa partnerom.

JARAC

Vi napredujete kao deo moćnog para. Nemate problema da se potrudite da izgradite zajednički život. To jest, sve dok vaš unutrašnji pesimista ne počne da izmiče. Pre nego što to shvatite, počnete da se žalite na život, zatim se žalite na druge ljude, a onda se na kraju žalite na svog partnera. Iskreno, to nije zato što ste mračna osoba. U stvari, vi ste prava radost kada ste na srećnom mestu.

Vaša pesimistična strana je samo odbrambeni mehanizam jer se možete malo uplašiti da nešto na kraju neće uspeti. Izbrišite to raspoloženje. Nemojte odgurivati ljude. Zapamtite da ste vredni ljubavi, i ne završava se svaka veza slomljenim srcem.

VODOLIJA

Vodolije, izlazite iz glave na dve sekunde! Da, vi ste super pametni, ali veze nisu u vezi sa glavnim planom. Ne možete da kontrolišete stvar ili ljude samo zato što se plašite promena. Najgori deo preteranog razmišljanja je, međutim, to što može početi da se oseća kao situacija „oni protiv vas“. Umesto da pokušavamo da napravimo kompromis i radimo zajedno, svako malo neslaganje pretvara se u bitku ko je u pravu. Iako vam se ovo može činiti izuzetno validnim u ovom trenutku – volite da dokazujete svoju poentu i obožavate da prikazujete svoju intelektualnu superiornost – to zapravo na kraju čini da se vaš partner oseća poraženim. Ljubav nije u tome ko pobeđuj. Radi se o otvaranju srca i deljenju, bez obzira na to ko je pobednik u debati.

RIBE

Kada je u pitanju romansa, želite da budete princeza u bajci, Ribe. Ovo vas ponekad može dovesti do toga da zgodno previdite crvene zastavice u vezama. Mrzim to da kažem, ali ponekad ćete čak i žrtvovati delove svog života samo da biste zadržali vezu. Naravno, svi mi možemo imati čudne osobine ili poroke, ali kada počnete da odustajete od nekih svojih omiljenih hobija, prijatelja ili snova, ovo nije veza. Predviđeno vam je da sijate i živite život. Zapamtite da je to jednostavno tako.

Foto: Pixabay,
Autor: I. Ankić