Ko podnosi NISKE UDARCE, a ko je rođen samo za IZLEŽAVANJE? Otkrivamo koji SPORT odgovara vašem horoskopskom znaku!

Kao i svi ostali aspekti i sport može da odgovara određenim horoskopskim znacima, a određenim ne. Za svakog se može pronaći po nešto, ali budući da nije svako aktivan na isti način i energije se razlikuju što se horoskopskih znakova tiče, danas vam pišemo na temu koji sport vam najviše odgovara, u zavisnosti od toga kada ste rođeni.

14bf9e725f28ffa17e393ce5d0dffb01901ab8a8

OVAN

Pisali smo već o tome da ovan važi za jedan dinamičan i hiperaktivan znak. Sve što uključuje veliko trošenje energije, opasne igre, pa i obračunavanje, jer ovan obožava da pobeđuje, je za njih. Fudbal, ragbi ali i ekstremni sportovi takođe.Takođe, kod njih mora biti adrenalin uključen, tako da i moto trke i Formule 1 su dobro došle.

BIK

Njemu dajte troseda, piva i knjigu, biće zadovoljan! Za bikove važi da nisu tipični sportski tipovi, te njima možemo preporučiti eventualno streljaštvo koje zahteva vid koncentracije, a može i lagana šetnja šumom. Samo bez preteranog zamaranja.

BLIZANCI

Ni blizanci nisu tipovi koji bi trčali za loptom. Osim ako nije u pitanju neki badminton, njemu bolje dajte šah ili golf jer su njima inteketkualne aktivnosti privlačnije od fizičkih. Takođe, on mora imati sebi ravnog protvinika, jer igrati sa slabijim je njima gubljenje vemena.

32f378b3789090c0d9ea8c25d678bc2820474072

RAK

Gde jedan rak može uživati ako ne uz vodu. Može plivanje, a može i ronjenje ali ono u čemu oni najviše uživaju jeste plićak, gde bi ležali i jednostavno hibernirali.Upravo zbog toga, preporuka za njih je i pecanje, zbog tog užitka uz žubor vode, ali njima i borilačke veštine idu od ruke.

LAV

E lav je već posebna priča. Opčinjen sobom kao i uvek, on mora da izgleda savršeno. Na svom telu može da radi u nedogled, te se često može zaboraviti u teretani. Kada su drugi sportovi u pitanju, njemu je važno da su ekipni, kako bi on mogao da bude kapiten koga će svi igrači obožavati, jer će svakako biti najbolji. To se podrazumeva. Jedino što se za njega važi je zlatna medalja.

DEVICA

Devica, poput blizanaca, uvek pre gaji intelektualnu aktivnot od fizičke, tako da su savršen par u ping-pongu ili badmintonu. Ali ne smemo zanemariti ni činjenicu, da su vrsni fudbaleri i da je po istraživanjima, najviše fudbalera rođeno baš u znaku device.

18d79188c92d1386e7d5d83a9390898c7e41d155

VAGA

Kada je vaga u pitanju, molim vas, samo bez znojenja i prljanja ako može. Ona je svoju frizuru pravila celo jutro, neće valjda sad da se upusti u nešto što joj može pokvariti trud. Šetnja je u redu, može vožnja biciklom ili planinarenje. Takođe, umetničko klizanje je zbog nje stvoreno, ali samo grubih sportova molim!

ŠKORPIJA

Sušta suprotnost u odnosu na vage. Ragbi, boks, aikido može! Rvanje u blatu, naravno! Sve što može iz škorpije izbaciti onaj njihov čuveni bes i višak energije sa kojom nekad ne znaju šta će. Podnosi sve stojički, ali uzvraća i ne gleda. Kada ste u ringu sa njima, više vam se isplati da budete pobeđeni.

STRELAC

Strelac je poznat po svojoj lucidnoj energiji. On čak ni ne hoda sporo. Mora da bude u pokretu stalno, bilo da trči, jaše konje, skija. Ponekad troši svoju energiju rasipno pa često ume da upadne u neku nevolju.

99389afed257288c94ed301262f4777d8f386dc8

JARAC

Jarac nije tip koji voli previše da se zamara. Planinarenje je savršeno za njega, mir, tišina i taj osećaj ispunjenosti. A budući da je veoma istrajan, nema tog vrha koji neće osvojiti i klizanje na ledu je ok, može i sportovi na snegu, poput skijanja ali to bi bilo sve što se njega tiče.

VODOLIJA

Ne biste verovali, ali vodolije su prave čigrice. I mada nežne po prirodi i lako se zamaraju, to ih neće sprečiti da isprobaju sve što se isprobati može. Bandži, paraglajding, skaj dajving. Sve. Ipak, kada isprobaju sve, najradije se vraćaju jogi i meditaciji, jer su u tome neprikosnoveni.

RIBE

Ribe, tako zanosne, njima samo treba partner koji će sve raditi sa njima. Bilo da je ples ili ronjenje koje njima dušu hrani, važno je samo da su u paru. Plavetnilo mora im predstavlja sve, što ne čudi, tako da, pustite je da pliva i roni, biće najsrećnija.

Foto: K. Stanković,
Autor: K. Stanković