Login/Registracija

Evo na koji način pas u kancelariji povećava produktivnost

Na sastanaku Angele Merkel i Vladimira Putina 2007. godine prisustvovao je pas iako je Putin znao za njen strah od pasa. Atmosfera je bila napeta, ali Merkel se nije dala omesti. Međutim, psi mogu doprineti i opuštanju atmosfere, kao u slučaju sastanka premijera Grčke i Slovačke.

Mnogima su za vreme lockdowna i rada u homeofficeu kućni ljubimci bili dobrodošlo i jedino društvo. Međutim, šta kad se odjednom mororaju vratiti u ured gdje više nema kućnih ljubimaca.

723e0e4d4ecfe088b515a97281bf01528af132ff

Mnogi su u lockdownu nabavili psa da im pravi društvo, a zatim kućnog ljubimca poveli sa sobom kad su se vratili u ured. Mišel Hamond iz jedne marketinške agencije u Londonu, svog kućnog ljubimca sa sobom vodi i na posao.

„Inače, sedim ovde. Napravim čaj, a ona se osveži na svoj način, kao što vidite. U mom stanu nema vrta. Ovu slatkicu ne bih sa sobom povela u kancelariju da u firmi nemaju razumevanja za to. Samo razumevanje nadređenih nije dovoljno. Pas treba da bude lepo odgojen i ne smetati kolegama i kolegicama“, rekla je.

faa18eb53bb771a7ef6ebb3f6b6d60a486334346

Tom Vong, direktor komunikacija u toj marketinškoj agenciji smatra da je broj pasa porastao tokom lockdowna.

„U lockdownu je broj pasa porastao za 50 do 70 posto. Možete to videti po velikom broju živahnih kučića u kancelariji“, dodao je. Prednosti psa u radnom okruženju uviđa i jedan poduzetnik.

„Smanjuje se stres, a zadovoljni radnici povećaju produktivnost kompanije“, rekao je.

Foto: Pixabay,
Autor: I. Ankić