Događanja pred venčanje koja ukazuju na neuspešan brak: Ako je ovo slučaj kod vas, vreme je da dobro razmislite

ogadjaji koji pred vencanje ukazuju na neuspesan brak

Svaki par koji je prošao kroz to složiće se da je proces planiranja venčanja ujedno najlepše i najstresnije iskustvo. Toliko je stvari koje treba uzeti u obzir – od odabira lokacije i spiska gostiju, pa sve do odabira fotografa i benda koji će upotpuniti taj najvažniji dan.

Naime, stres i uzbuđenje oko planiranja venčanja, bez obzira na to imaš li organizatora koji će ti pomoći ili ne, mogu otkriti neke potencijalne probleme u vezi i mogu biti pokazatelj da vaša veza (a kasnije i brak) dugoročno možda i neće funkcionisati.

Ovo su takozvani – red flag-ovi (prim.aut. crvene zastavice)

ogadjaji koji pred vencanje ukazuju na neuspesan brak.2jpg

Mlada i mladoženja ne slažu se oko budžeta za venčanje

Glavna crvena zastavica je neslaganje oko budžeta za venčanje, kaže poznata organizatorka venčanja Leori Solejmani iz Los Anđelesa. Planiranje venčanja veliki je test za parove i zahteva ozbiljan razgovor o budžetu, a ako se mladenci ne usaglase, moglo bi biti problema.

Mladenci se međusobno ne poštuju

Jedna velika crvena zastava kod parova je kada nemaju poštovanja jedno za drugo i kada ne mare za to šta ono drugo želi, već gledaju samo na sebe. Recimo, jedno od njih nešto želi na venčanju, a drugo baš i nije za tu ideju, pa krene s omalovažavanjem.

dogadjaji koji pred vencanje ukazuju na neuspesan brak1

Samo jedan partner učestvuje u planiranju venčanja

Jedna organizatorka venčanja koja je želela da ostane anonimna za Insider je rekla da je radila s nekoliko parova gde je samo mlada bila zainteresovana za planiranje i sve detalje vezane za venčanje, dok mladoženju to uopšte nije zanimalo.

Jedan partner pokušava da kontroliše sve u vezi planiranja venčanja

Partner koji sve preterano kontroliše tokom procesa planiranja venčanja može biti takav i u braku, rekla je Solejmani.

dogadjaji koji pred vencanje ukazuju na neuspesan brak3

Mlada ili mladoženja nisu u dobrim odnosima s porodicom partnera

Organizatorke venčanja složne su – ako se mlada ili mladoženja ne slaže s drugom stranom porodice, to ne mora da znači da njihova veza nikada neće funkcionisati, ali je jasan pokazatelj toga kakav će biti njihov bračni život i nešto oko čega bi često mogli da se sukobljavaju. Svaki stres ili drama s kojom se suočavaš tokom planiranja venčanja govori puno o tome šta te čeka u budućnosti i to su neki znakovi koje nikako ne treba ignorisati.

Mladenci ne znaju da komuniciraju o tome šta zapravo žele za venčanje

Leora Solejmani takođe je istakla da je nedostatak zdravih komunikacionih veština velika crvena zastavica. Biti pasivno-agresivan ili se svađati oko sitnih detalja može ukazivati na puno veće probleme u vezi.

0f512666924f1229d8c26b78353085f7c8c5909f

Mladenci ne poštuju svog organizatora venčanja ili druge koji učestvuju u planiraju

Neki ljudi jednostavno nisu baš pristojni, objasnila je i dodala da se to može videti po načinu na koji se ponašaju prema njoj.

Venčaju se samo zato što se to od njih očekuje – ne zato što to stvarno žele

Solejmani je za Insider rekla da je videla parove koji su odradili venčanje, ali im brak nije dugo trajao, a već su za vreme planiranja venčanja imali nedoumice.

Foto: pixabay,
Autor: zadovoljna.rs