Login/Registracija

BROJIMO SITNO: PEHOVI, RAZOČARENJA I IZNENAĐENJA obeležili poslednje četvrtfinale (VIDEO)

Sinoć je završena i druga četvrtfinalna emisija „Zvezda Granda“, u kojoj su takmičari dali sve od sebe da se plasiraju u veliko polufinale, a na iglama su bili i njihovi mentori koji se preznojavali tokom nastupa svojih kandidata.


Osamnaest izvanrednih pevača predstavilo se u devet duela, u kojima su pokušali da pokažu da baš oni zaslužuju naredni krug, ali neki su imali više, a neki manje sreće da im ti pođe za rukom.

Već tokom prvpg nastupa, u kome su glasove ukrstile Ivana Dulić i Aleksandra Dabić, žiri je pokazao da je lestvica i tek kako podignuta i da u ovom pojavljivanju treba pokazati svoj pun sjaj, što one nisu uradile.

– Cure, prosto je nedopustivo da se ovako peva za plasman u polufinale, vi ste tu malo i ponizile vaše mentore, a drugo obrukale sebe, jer ovo nije pevanje koje bi namirilo kriterujume za prolazak– oštra je bila Snežana.


Sa druge strane, Željko Vukčević i Sandra Mladenović oduševili su ceo studio svojim vokalima, a neočekivanom izvedbom numera „Đe se kupaš“ i „Furaj mali“, Marijin kandidat svima je izmamio osmeh na lice.

Teška odluka bila je u rukama Saše Popovića, koji je kao ljubitelj narodnjaka odliučio da u glasu Bekutine pulenke uživa još jednom u baražu.


Uprkos dobrim rezultatima koje pokazuju, neki kandidati „kidaju živce“ mentorima, u uprkos njihovim savetima rade po svom. Popović je poručio talentovanom Nendu Osmanoviću da treba da dolazi dan pre snimanja u Beograd, sa čim se složila i Viki koja je priznala da je ne slušaju kada im to kaže, što je izrevoltiralo Mariju.

 – Što se ti baviš njima uopšte bre, kada te ne slušaju?!-odbrusila joj je Šerifovićeva.

Takmičari iz prethodne sezone, Adi Begić i Srđan Stanići, stavili su Sašu još jednom na muke kada žiri nije mogao da presudi nakon neverovatnog duelu, ali nakon komentara odlučio da je narodni repertoar koi je izveo Stanić odeno prednost.


Na Grandovoj sceni neretko se dešavaju i fizički padovi, ali to nije sprečilo Stefana Tomića da podignute glave izvede planirani program.

– Sve pohvale za napor da nakon pada nastaviš da pevaš, nadam se da se nisi povredio! Visoka ti je štikla pa razumem da si se okliznuo– poručila mu je Marija.

Uprkos temperaturi i jakoj upali, Ivana Dimkovski hrabro je otpevala svoj repertoar, ali  to nije bilo dovoljno za prolazak. Ni njen duelista, Žarko Madžić, nije osvojio maksimalan broj glasova, ali Ceca je verovala da će u baražu pokidati jer je on „Čista desetka.

Noćna mora svakog pevača, a posebno takmičara u „Zvezdama Granda“ jeste da mu otkaže glas usred nastupa, što se ove subote dogodilo Jovani Lazarević. Iako je ovaj peh, uznemirio takmičarku ona dala sve od sebe da otpeva obe pesme. Iako je istakla da ne zaslužuje prolazak, žiri je i tek kako pohvalio njenu borbenost.

 – Kad neko sa 17 godina ima toliko hrabrosti i snage da čuje šta mu se s grlom dešava i da na to zgazi, da ostane u intonaciji, da otplače svoje za 30 sekundi i da se vrati i da odradi stvar, to pokazuje da si ozbiljna životinja i da zaslužuješ tih šest glasova koje si dobila i tačka – objasnio je Đorđe David koji je prvi nagradio njenu hrabrost.


Pravi haos među članovima žirija nastao je kada je Almir Delić, rekao da je on zaslužio direktan prolazak, a ne njegov kolegaEnis Todić.

– Da li žiri treba da sudili ili ti ? Da li misliš da je to okej prema kandidatu koji stoji pored tebe? To nije fer– odbrusila mu je Marija, a na njene reči da je nevaspitan , njegova mentorka je odgovorila da mu ona nije mama.


Koliko su mentori zagrejani za svoje pulene, dokazali su Viki i Đorđe David tokom izvedbe Andrijane Petrušovske i Nermina Handžića.

– Kao mentor izvinjavam ti se što sam te u ovu situaciju doveo. Ovo večeras je mtv, i ne verujem da je bilo ko ovo uradio jer nema m*da da uradi takvu stvar- smatrao je David, dok je Viki istakla kako se preznojavala kao za rođenog sina dok je pevao njen takmičar.

Na kraju večeri najteži zadatak kao i uvek, pripao je Saši Popoviću koji je morao da odluči koje kandidate će pustiti iz baraža u polufinale a sa kojima će se publika barem za sada oprostiti. 

Spisak druge grupe polufinalista  možete pogledati OVDE, a celu sinoćnu emisiju klikom na video ispod:

Foto: Z. K. Munja / E. Srdić / L. Cvetković,
Autor: S. Čumić