Login/Registracija

Guta: Pesma treba da nam bude jedino oružje (VIDEO)

Dragutina Dimitrijevića Gutu upoznali smo kao vrsnog pevača u prošlonedeljnoj emisiji “Nikad nije kasno” kada nam se predstavio pesmom “Skitnica” od Tozovca. Međutim malo ko je znao da se Guta, pored pevanja, bavi i glumom i da je jedno vreme zajedno sa Ljiljanom Stjepanović, Tanjom Bošković i Snežanom Savić učestvovao u kabareu Radeta Marjanovića. Na pitanje da li mu veće zadovoljstvo pričinjava pevanje na koncertima ili u pozorištu, Guta kaže: “Meni lično taj direktan kontakt sa publikom prija. Na koncertima se sve priprema počev od repertoara, a u pozorištu se više oseti ta povratna energija od publike. Nije bitno da li se plače, da li se smeje, da li se peva, pozorište je mesto koje nudi sve to“.

Guta priznaje da postoji mnogo anagdota iz pozorišta koje danas rado prepričava, ali da su u sećanju ostale one koje su nastale posle predstava.

„Pilo se mnogo u pozorištu,znali smo da zaglavimo do jutra. Ustvari posle predstave smo se opuštali kao svi normalni ljudi, tu otvaramo duše jedni drugima“, priznaje Guta i dodaje da mu je učešće u šou „Nikad nije kasno“ probudilo najlepše emocije .

„Ponovo iz naše prestonice Beograda šaljemo pozdrav celom svetu, zajedno sa našom braćom iz Crne Gore, Bosne i Makedonije. Šaljemo poruku da smo najbolji i najlepši onda kad pevamo i igramo i to je oružje kojim svi treba da manipulišemo. To je poruka koja je nastala zahvaljujući vama koju ste izmislili emisiu „Nikad nije kasno“, zaključuje Gita čiji intervju možete videti u videu:

Autor: I.Ankić