
Bliži se Uskrs i farbanje jaja, ali i kao ki svake godine neminovno je da će vam prilikom kuvanja nekoliko njih pući.
Da biste izbegli ovu situaciju i nerviranje samo treba da poslušate savete naših baka.
Prva i najvažnija stvar je da nikada ne kuvate jaja koja su tek izvađena iz frižidera, već ih pustite da neko vreme stoje na sobnoj temperaturi.

Kada ih stavljate u posudu za kuvanje, pazite da ih ne bude previše u posudi. Ukoliko se sudaraju prilikom kuvanja to isto može dovesti do pucanja. Neka među njima bude dovoljno razmaka. U posudu ih položite vrlo polako i nežno kako ne bi napukla prilikom udarca u dno posude.
I obavezno, preko jaja koja ste stavili u posudu prelijte hladnu vodu i to tako da bude bar dva centimetra vode iznad jaja.

Zatim u vodu dodajte pola kašičice sirćeta i vodu posolite. Sirće je posebno važno u sprečavanju nastajanja pukotina na ljusci jajeta.
Upalite ringlu na srednju jačinu i čekajte da voda počne da vri, a onda još malo smanjite i kuvajte tako na tihoj vatri sve dok jaje nije gotovo, piše Krstarica.
NE PROPUSTITE I: