Kako skuvati jaja bez pucanja? Bake otkrile trik koji će vam pomoći

easter 1238465 1280

Bliži se Uskrs i farbanje jaja, ali i kao ki svake godine neminovno je da će vam prilikom kuvanja nekoliko njih pući.

Da biste izbegli ovu situaciju i nerviranje samo treba da poslušate savete naših baka.

Prva i najvažnija stvar je da nikada ne kuvate jaja koja su tek izvađena iz frižidera, već ih pustite da neko vreme stoje na sobnoj temperaturi.

easter egg 1241960 1280

Kada ih stavljate u posudu za kuvanje, pazite da ih ne bude previše u posudi. Ukoliko se sudaraju prilikom kuvanja to isto može dovesti do pucanja. Neka među njima bude dovoljno razmaka. U posudu ih položite vrlo polako i nežno kako ne bi napukla prilikom udarca u dno posude.

I obavezno, preko jaja koja ste stavili u posudu prelijte hladnu vodu i to tako da bude bar dva centimetra vode iznad jaja.

easter 1237603 1280

Zatim u vodu dodajte pola kašičice sirćeta i vodu posolite. Sirće je posebno važno u sprečavanju nastajanja pukotina na ljusci jajeta.

Upalite ringlu na srednju jačinu i čekajte da voda počne da vri, a onda još malo smanjite i kuvajte tako na tihoj vatri sve dok jaje nije gotovo, piše Krstarica.

NE PROPUSTITE I: