AJKA KOLAKOVIC 67 GOD. BIHAC 11 1

Ajka Kolaković

Bihać
Takmiči se

Ajka Kolaković (67) iz Bihaća, prošla je kroz teške životne gubitke, ali i dalje pronalazi snagu da se bori i živi uz sećanje na voljene osobe. Ona je majka pokojne pevačice Donne Ares, koja je preminula pre deset godina nakon duge i teške bolesti. Uz gubitak ćerke, Ajka je ostala i bez supruga, ali uprkos tragedijama koje su je zadesile, trudila se da nastavi dalje i čuva uspomene na njih kroz lepe trenutke i muziku.

Ajka je od ranog detinjstva bila okružena muzikom i ceo život joj je posvetila. Svoje znanje je prenosila i kao nastavnik muzike u muzičkoj školi. Pored pedagoškog rada, pisala je dečije pesme i čak 30 njenih kompozicija izvedeno je na dečjim festivalima, čime je ostavila trag u svetu dečije muzike.

AJKA KOLAKOVIC 67 GOD. BIHAC 11

Njena ćerka, Donna Ares, imala je želju da zajedno snime album sevdalinki i autorskih pesama. Iako su započele rad na tom projektu, sudbina je prekinula njihove planove kada je Donni dijagnostikovana bolest. Nakon njenog prerano prekinutog života, Ajka se suočila s tugom i gubitkom. Trebalo joj je nekoliko godina da ponovo pronađe snagu za muziku.

Posle pet godina, odlučila je da ispuni ćerkinu želju i snimila je tri pesme sevdalinke, kao i jednu autorsku pesmu. Uz podršku druge ćerke i unuka, koji joj pružaju snagu i volju za životom, Ajka je nastavila da pronalazi smisao u muzici.

Učešće u emisiji za Ajku je još jedan korak ka ispunjenju ćerkine želje, da nastavi da peva i prenosi ljubav prema muzici koju su zajedno delile. Kroz pesmu i nastupe, želi da oda počast Donni i svemu što su zajedno sanjale i stvarale.