SUZANA MARICIC 40 GOD. KRALJEVO 15

Suzana Maričić

Kraljevo
Takmiči se

Suzana Maričić, rođena 18. maja 1984. godine u Kraljevu, odrasla je u velikoj porodici, okružena sa dve sestre, roditeljima i bakom. Iako je rasla u domaćinstvu gde je rad bio vrednovan, često je nedostajalo sloge i podrške. Kao dete sa sela, naučena je na rad, red i poštovanje, što joj je kasnije pomoglo da prevaziđe mnoge izazove.

Njeno interesovanje za muziku počelo je u srednjoj školi, kada je postala član Kulturno-umetničkog društva „Abrašević,“ gde je nastupala kao solista. To je bio trenutak kada je ozbiljnije počela da se bavi muzikom. Sa 17 godina, Suzana je započela svoje prvo radno iskustvo u hotelu „Mineral,“ gde je pevala, dok su njeni vršnjaci izlazili i provodili vreme bezbrižno.

Tokom godina, učestvovala je na mnogim muzičkim takmičenjima, a u njenom repertoaru našli su se etno i stara narodna muzika, kao i zabavna, pop i rok muzika.

SUZANA MARICIC 40 GOD. KRALJEVO 5

U 21. godini, Suzana je pronašla sreću i ljubav i udala se. Međutim, kada su dobili sina, ubrzo su primetili da nešto nije u redu. Sa dve godine, njihovom sinu je dijagnostikovan autizam, što je označilo početak borbe koja traje već 16 godina.

Suzanina životna priča ispunjena je teškim momentima, uključujući gubitak njenog oca, koji je bio njen najveći oslonac, ali i radosnim trenucima, poput rođenja ćerke Teodore, koja sada pomaže svom bratu i uči ga kako da se igra.

Suzana i njen suprug osnovali su udruženje „Autizam Kraljevo,“ posvećeno pružanju pomoći osobama sa autizmom i njihovim porodicama. Iako njihova ljubavna priča nije opstala, njihov zajednički cilj je ostao snažan.

Prijavila se za takmičenje „Nikad nije kasno“ sa jasnim ciljem. želi da kroz muziku podigne svest o autizmu i pruži podršku roditeljima i deci koji se bore s ovom dijagnozom. Njen život i borba inspiracija su mnogima, a učešćem u takmičenju želi da pokaže da nikada nije kasno za ostvarivanje snova, čak i kada je put težak.