Žika Jakšić o uvođenju vojnog roka u Srbiji: „Štetočinama ni vojska ne pomaže“ VIDEO

Voditelj i producent emisije „Nikad nije kasno“ Žika Jakšić otvoreno je izneo svoj stav o uvođenju vojnog roka u Srbiji.

Naime, on je u autorskoj emisiji progovorio o vojscui, gde je uzeo Švajcarsku kao primer države koja nikada nije ratovala, a ima redovan vojni rok.

0A0A0419 1

-U Švajcarskoj nema hoćeš-nećeš, moraš da ideš u vojsku. Čuo sam da ima i druga fora, ne teraju oni nikoga na silu da ide, nego imaš i opciju da ne ideš. Oni kažu nema problema, tebe država zaduži za određenu količinu novca i ti to posle vraćaš kada se zaposliš, a od tih para se plaćaju proferionalni vojnici – rekao je Žika i dodao:

-Nije stvar u tome da se ratuje, nego je vojska velika škola. Ne kao ovi naši ovde da se do 29-te godine grebu od mame i tate za cigare i za kafu, ne znaju ni krevet da nameste. Imaju po 30 godina, a kao da su bebe. Zato treba da se ide u vojsku, da se nauči da ustaje na vreme, da namestiš krevet, očistiš cipele, da ti oprema bude uvek spremna.

0A0A0495

Žika se zatim prisetio vremena kada je on služio vojsku, pa je prokomentarisao ljude koji ni posle vojnog roka nisu postali bolji i vredniji.

-Ja sam bio u vojci i tamo mi je bilo sjajno. Sada kada sumiram sećanja, zaista je to za mene vrlo važna stvar. Na kraju sam bio u školi za desetare i do kraja roka sam imao priliku da vodim jedno odeljenje. Jedno vreme sam bio i zamenik komandira čitavog voda – kazao je Žika, a zatim prokomentarisao one na koje vojska nije uticala:

-Ne postoji čovek na koga to nije ostavilo pozitivan efekat, postoje naravno oni koji prave izuzetak. To su one dežurne štetočine, njima ne pomaže ništa. Ni vojska, ni zatvor, ni lepa reč, oni su rođeni kao štetočine, a ja ne pričam o takvim ljudima, nego pričam o normalnm ljudima. U vojsku da idete da se naučite reda i da naučite da poštujete starije.

BONUS VIDEO – Žika Jakšić intervju

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković