Otkrivamo šta su završili članovi žirija „Zvezda Granda“

Ziri Zvezda Granda

Članovi stručnog žirija „Zvezda Granda“ izgradili su velike estradne karijere, a u javnosti se često spekuliše o njihovim akademskim postignućima koja često ostaju u senci.

Mnogi smatraju da uspeh u muzici ne zahteva formalno obrazovanje i da je talenat i rad presudan, međutim oni koji su stigli do diploma, istim vole i da se pohvale, a u nastavku saznajte koje škole su završili.

ZIRI ZG SNIMANJE 16052024 FOTO MUNJA ok

Marija Šerifović je osnovnu školu i gimnaziju završila u Kragujevcu. Pohađala je i nižu muzičku školu, ali nije nastavila muzičko obrazovanje. Po dolasku u Beograd upisala je Fakultet za menadžment, a onda je započela karijeru kao naslednica Verice Šerifović, svoje majke, i ubrzo napravila veću karijeru nego što je bilo ko očekivao.

marija serifovic 4 1

Snežana Đurišić još od ranog detinjstva pokazivala je izuzetnu muzikalnost, a to je prvo uočio njen otac, a potom i učitelj u muzičkoj školi u Kraljevu. Često je nastupala kao solista sa školskim horom, a prvi put je pevala pred publikom u Domu društvenih organizacija u Kraljevu. Nastavila je da se školuje u prestonici, gde je i završila srednju muzičku školu, odsek za solo pevanje.

snezana dj

Dragan Stojković Bosanac od detinjstav je pokazivao sklonost ka muzici i završio je nižu muzičku školu u Konjicu kao i gimnaziju nakon čega se seli u Beograd. nakon dve godine provedene na Pravnom fakultetu odlučio je da se upiše na Ekonomski fakultet na kojem je kasnije diplomirao.

DRAGAN STOJKOVIC BOSANAC ZG SNIMANJE 24042023 FOTO MUNJA 13 ok 630x426 1

Viki Miljković U Nišu je završila Osnovnu školu Maršal Tito i Srednju muzičku školu Dr. Vojislav Vučković. U Prištini je 1989. godine upisala, a kasnije i završila muzičku akademiju, teoretski smer, i postala profesorka muzike.

VIKI MILJKOVIC ZG SNIMANJE 03102023 FOTO MUNJA 29 ok

Ana Bekuta je u Priboju završila osnovnu školu, a nakon toga čuvenu Pribojsku gimnaziju, a sve vreme se kroz njeno obrazovanje nadovezivala muzika, jer je bila stalni član hora. S obzirom da je sa samo sedamnaest godina rodila sina Igora, dalje školovanje nije nastavljala. Prvi honorar je zaradila 1974. godine na takmičenju “Prvi glas Priboja” na kome joj je pripala druga nagrada.

ANA BEKUTA NNK SNIMANJE 21052024 FOTO MUNJA 1

Đorđe David proslavio se kao bivši pevač bendova „Generacija 5“ i „Fuzzbox“, a trenutno je aktuelni frontmen grupe „Death Saw“ koji je diplomirao glumu. Još ranije je isticao da je kao dečak maštao o tome da postane glumac, a 1983. godine upisao Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića. Glumio je u brojnim predstavama, kao i u filmovima „Šmeker“, „Prokleti pas“ i „Tamna strana sunca“. Poznati pevač pojavio se i u serijama „Vuk Karadžić“ i „Sinđelići“.

DJordje David Bozicni intervju 2

Aleksandar Milić Mili u rodnom Osjeku zavrišio je osnovnu i srednju školu, a nakon toga, dve godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ubrzo je prešao u Prag gde je diplomirao na Fakultetu za biznis i administraciju.

Mili je jednom prilikom progovorio o svom školovanju, te svojim priznanjem sve iznenadio sve.

ALEKSANDAR MILIC MILI ZG SNIMANJE 21022024 FOTO MUNJA 4 ok

Ivan i ja smo tako odgajani da smo imali razne aktivnosti, sport, muziku i školu, i ako u tim stvarima dajemo rezultate, bili smo slobodni da radimo šta hoćemo. Roditelji su nas podržavali, pogotovo u muzici. Ivan je bio sjajan pijanista, a ja najlošiji đak u istoriji muzičke škole koja ima tradiciju 200 godina. Nikad ništa nisam vežbao, svirao sam sa 12 dok su svi ostali u grupi imali 9 godina. Bio sam katastrofa, ali sam vrlo rano počeo da pravim pesme. Već sa 9 godina sam dobio prvu nagradu Hrvatske za dečiju poeziju. Stalno me je privlačilo da svoje misli i unutrašnji svet beležim na papiru – rekao je Mili.

SVETLANA CECA RAZNATOVIC ZG SNIMANJE 23092024 FOTO MUNJA 1 ok 1

Svetlana Ceca Ražnatović odrasla je u mestu Žitorađa u kom je išla i u osnovnu i srednju školu.

Iako je decenijama prisutna na javnoj sceni, mali broj njenih fanova zna koju je školu Ceca završila. 

Direktor srednje škole koju je Ceca pohađala se jednom prilikom oglasio za medije i otkrio kakva je pevačica bila u tom periodu života. 

SVETLANA CECA RAZNATOVIC ZG SNIMANJE 14032024 FOTO MUNJA 32 ok 1

– Srednja škola u Žitorađi je pre nekoliko godina proslavila 40 godina svog postojanja i u tom periodu je iznedrila puno poznatih i uspešnih ljudi. Između ostalih za koje svi znamo, za koje su svi čuli su Svetlana Ražnatović... – rekao je direktor srednje školu koju je pevačica pohađala i dodao:

– U tom periodu kada je Ceca išla u školu ona je obrazovala dva smera i to poljoprivredni smer sa odsekom veterinarski tehničar koji je Ceca i pohađala – završio je on, preneo je Alo.

BONUS VIDEO- Šta su završili članovi žirija „Zvezda Granda“:

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.R.