Dagnje i vongole na buzaru, kako im leti odoleti

mussel soup 678142 1280

Morski plodovi i školljke omiljena su hrana mnogima tokom leta. Za neke je prilika i da na odmoru dođu do svežih proizvoda, a veći broj njih dostupan je i u zamrznutoj formi.

Sastojci:

-5 čenova belog luka,
-šaka peršuna,
-200ml belog vina,
-100ml ribljeg bujona,

dagnje 1
Printscreen Instagram bakina_vanglica


-300ml pelata od paradajza,
-so i biber,
-2 kašike prezli,
-1kg dagnji,
-500g vongola (malih, belih školjkica).

dagnje 2
Printscreen Instagram bakina_vanglica

Priprema:

Na maslinovom ulju samo vrlo kratko propržite seckani beli luk, dodajte peršun, belo vino, ostavite 5 minuta, sipajte sos od paradajza, bujon, dodajte so i biber i sve ostavite da krčka 10 minuta.

dagnje 3
Printscreen Instagram bakina_vanglica

Na kraju dodajte prezle da zgusnu buzaru i onda stavite školjke. 10 minuta na vatri i buzara je spremna. Prijatno!

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Pixabay/Instagram,
Autor: A.Dačić/Instagram bakina_vanglica