![Dagnje i vongole na buzaru, kako im leti odoleti 5 mussel soup 678142 1280](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/07/mussel-soup-678142_1280.jpg)
Morski plodovi i školljke omiljena su hrana mnogima tokom leta. Za neke je prilika i da na odmoru dođu do svežih proizvoda, a veći broj njih dostupan je i u zamrznutoj formi.
Sastojci:
-5 čenova belog luka,
-šaka peršuna,
-200ml belog vina,
-100ml ribljeg bujona,
![Dagnje i vongole na buzaru, kako im leti odoleti 6 dagnje 1](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/07/dagnje-1.jpg)
-300ml pelata od paradajza,
-so i biber,
-2 kašike prezli,
-1kg dagnji,
-500g vongola (malih, belih školjkica).
![Dagnje i vongole na buzaru, kako im leti odoleti 7 dagnje 2](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/07/dagnje-2.jpg)
Priprema:
Na maslinovom ulju samo vrlo kratko propržite seckani beli luk, dodajte peršun, belo vino, ostavite 5 minuta, sipajte sos od paradajza, bujon, dodajte so i biber i sve ostavite da krčka 10 minuta.
![Dagnje i vongole na buzaru, kako im leti odoleti 8 dagnje 3](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2024/07/dagnje-3.jpg)
Na kraju dodajte prezle da zgusnu buzaru i onda stavite školjke. 10 minuta na vatri i buzara je spremna. Prijatno!
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
NE PROPUSTITE I: