Morski plodovi i školljke omiljena su hrana mnogima tokom leta. Za neke je prilika i da na odmoru dođu do svežih proizvoda, a veći broj njih dostupan je i u zamrznutoj formi.
Sastojci:
-5 čenova belog luka,
-šaka peršuna,
-200ml belog vina,
-100ml ribljeg bujona,
-300ml pelata od paradajza,
-so i biber,
-2 kašike prezli,
-1kg dagnji,
-500g vongola (malih, belih školjkica).
Priprema:
Na maslinovom ulju samo vrlo kratko propržite seckani beli luk, dodajte peršun, belo vino, ostavite 5 minuta, sipajte sos od paradajza, bujon, dodajte so i biber i sve ostavite da krčka 10 minuta.
Na kraju dodajte prezle da zgusnu buzaru i onda stavite školjke. 10 minuta na vatri i buzara je spremna. Prijatno!
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
NE PROPUSTITE I: