Grand u poseti Dinu Suljiću: Jedno mesto u Zenici za njega ima posebno značenje: „Voleo bih da to bude ovde“ VIDEO

Talentovani Dino Suljić osvojio je srca publike tokom nedavno završene sezone „Zvezda Granda“, a ekipa Grand portala imala je ekskluzivnu priliku da ga poseti u Zenici, njegovom rodnom gradu.

S obzirom da se stan u kome živi sa porodicom renovira, Dino nas je sproveo kroz njemu značajna mesta u gradu u kome je odrastao i otkrio do sada nepoznate detalje iz privatnog života.

dino sulj

Razgovor smo započeli ispred muzičke škole koju u kojoj je napravio prve korake na harmonici kada nije mogao ni da zamisli kako će izgledati njegov put danas.

Tu smo ispred Muzičke škole u Zenici gde sam ja započeo svoju karijeru. Tu sam završio harmoniku, uz to ide i klavir, a pred maturu sam naučio i gitaru– objasnio je Suljić.

Iako je muzika njegova prva ljubav, mladi pevač nije zapostavio ni obrazovanje, pa uporedo završio i ozbiljan fakultet.

Pošto sam išao na Građevinski fakultet, pa se pitaju otkud muzika, a ustvari je muzika bila tu ceo život i to je bio logičan sled događaja, a građevinarstvo savet roditelja. Da završim, pa da radim šta hoću– objašnjava pevač.

dino suljic g

Za razliku od njegovih kolega koje su se mukotrpono spremale za audiciju „Zvezda Granda“, Dino je na svoju krenuo potpuno neplanirano.

Kada idete intucijom onda ispadne kako treba. Istina je da sam sa roditeljima krenuo na audiciju, a nisam znao da li želim da se takmičim. Razmišljao sam šta bih mogao da pevam, odlučio sam se za Čolu, ipak drugačije je pevanje uz matricu i shvatio sam da sam trebao bolje da se pripremim, ali Saša me je primetio i rekao: „Dobar si“– prisetio se Suljić.

Nakon audicije, priznaje nije se optrećivao da li će proći, da bi mu se sudbina promenila u jednom danu.

Nisam se javio na prvi poziv. Pretpostavio sam da je Grand kada sam video da je poziv i Srbije, preneo sam roditeljima koji su jedini znali da sam se prijavio i želeli smo da to ostane u tajnosti. Inače nisam tajanstven, ali što sam duže krio postajalo mi je fora da ih iznenadim sve kada dođe vreme. Kada sam rekao, nisu mi verovali dok nisam pokazao slike, ali svima je bilo drago što sam to uradio– ispričao je za Grand.

dino suljic roditelji

Najveću podršku u takmičenju, ali i tokom celog života pružaju mu roditelji koji ne kriju koliko su ponosni na uspeh svog sina.

On je jedinac i nastojimo da što manje radi kućne poslove, ali kada se dogovorimo on pomogne. Sve smo učinili da bude ovakav kakav je danas– rekla je mama, dok se tata nadovezao i otkrio kako ga sada gledaju sugrađani.

Mnogi nisu znali i tek tada su otkrili da je Dino i muzičar i pevač. Od ranije smo volelo sport, tu ljubav sam preneo na njega i bavio se time, ali manje su znali da je takav talenat i ponosan Zeničanin, fino vaspitam momak, a to su sve saznali zbog Zvezda Granda– objasnio je Dinov tata.

dino suljic stadio

Pevač nas je odveo i na stadion u Zenici gde je kao mali gledao utamice i maštao o fubalu koji je u međuvremenu zamenio mikrofonom.

Tek se očekuje koncert, voleo bih da to bude na ovom mestu i sada je vreme da sport zameni muzika i nadam se velikom koncertu u skorije vreme– iskren je finalista koji je u međuvremenu dobio pohvale velikih pevača koji su ispratili njegovo takmičenje.

Tako se brzo sve izdešavalo i veliki pevači me prepoznaju i kada vas oni pohvale to je velika stvar. Pre nekoliko nedelja sedeo sam u jednom kafiću u Sarajevu kada ulazi Šemsa Suljaković koja mi prilazi i prepoznaje me, kađe da sam odličan i da nastavim tako. Prekjuče smo najavili Zenica summer fest gde je bio Halid Bešlić koji je je pohvalio i uporedio sa Mirzom Selimovićem– sa sjajem u očima priča pevač.

dino suljic harmonika

Sa harmonikom, Dino nas je odveo i jedan od najlepših parkova u Zenici, Kamberovića polje gde će se u avgustu održati Zenica summer fest na kome će nastupati poslednje veče kada će deliti scenu sa Sašom Matićem.

On je post grupa meni (smeh)– našalio se pevač i dodaje:

Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću nastupati uz takvu veličinu na takvom događaju– rekao je Dino koji je za kraj zapevao uz harmoniku, a ceo prilog pogledajte u videu na početku teksta.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I :

Foto: L.Cvetković/Grand,
Autor: S. Čumić/Ž.Krstić