„Bilo je mučenje“: Ovog pevača je Žika Jakšić izbacio iz studija: „Brujao je ceo Grand“

ZIKA JAKSIC NNK SNIMANJE 13122023 FOTO FILIP 2 ok

Prijateljstvo pevača Dejana Ćirkovića Ćire i producenta i voditelja Žike Jakšića traje od njihovog detinjstva, ali jedan njihov susret u muzičkom studiju bio je daleko od prijatnog i promenio je sudbinu pevača.

Upravo tog nemilog susreta Ćira se prisetio za Grand i ispričao kako ga je dugogodišnji prijatelj i saradnik izbacio iz studija, ali i kako mu je time pomogao.

CIRA NNK SNIMANJE 11012024 FOTO MUNJA 75 ok 1

Pevač je istakao da je oduvek cenio Žikino mišljenje, a nakon raspada čuvenog sastava „Ritam srca“, godine su mu bile potrebne da „ubode hit“. I taman je kad je mislio da konačno ima „keca u rukavu“, Jakšić mu je srušio snove.

Ali kako je napomenuo, sve je to bila sudbina koja ga je kasnije dovela do hita „Fenomenalno“ po kom je danas prepoznatljiv.

-Pre nego što sam objavio „Fenomanalno“, ja sam jednu pesmu kupio od Romarija i čekao sam da je snimim. Tek posle godinu dana sam otišao kod Fute u studio da me producira, ali pesma je bila malo zahtevnija, sa malo više trilera, što je bilo teško za moj glas. I to je bilo malo više mučenje, ali ajde, moja želja da je snimim je bila velika. I tako mi radimo u studiju i u jednom momentu ulazi Žika Jakšić i čuo je pesmu možda nekih 30 sekundi, kad odjednom stisne ti on dugme na mikseti i kaže mi “Izlazi iz kabine, ova ti pesma nije za ništa”– prisetio se Ćira situacije na koju danas gleda sa osmehom, ali tada mu baš i nije bilo svejedno.

Ja sam samo stao i pitao se kako sad, a kaže on “Ovo nema veze sa mozgom, ovo nije za tebe. Snimi je ti, ali nije ti ni za šta”. Mi se pogledamo, Futa i ja, nisam znao šta da radim i samo u nekom trenutku kažem da se sve pogasi, da izvadimo pivo i odustanem od svega– priznao je Ćira i otkrio da je o njegovom tada problemu sa Žikom brujao ceo „Grand“.

ZIKA CIRA DRAGANA NNK SNIMANJE 11012024 FOTO MUNJA ok

Ipak, tada nije shvatao da mu je Žika zapravo učinio prijateljsku uslugu rekavši mu svoje iskreno mišljenje.

Sutradan sam ustao rano i došao u Grand i sretne me Saša Popović i pita šta je to bilo sinoć sa Žikom i sa Futom i ja mu objasnim. Video je da sam ja pao jer sam godinu dana čekao da snimim pesmu… Ali to je ono kad ti prijatelj kaže da li valja ili ne, a ne kao kolege što neće da te uvrede i kažu ti da je pesma top, jer kako da kažeš nekom da ne valja?– istakao je Ćira.

SASA POPOVIC ZG SNIMANJE 19022024 FOTO FILIP OK

Ubrzo nakon toga pevač je uspeo da „ispegla“ situaciju sa Žikom i to zahvaljujući Saši Popoviću.

Sale mi je rekao da je Žika u studiju uveče i da idem kod njega, kao da imaju neku pesmu u šteku. I odem ti ja, Žika mi pustio pesmu “Fenomenalno”, a ja sam u tom trenutku pomislio da je dečija pesmica. Gleda ti mene Žika i kaže da mi čita misli i da znam da mislim da je dečija pesma, ali me je ubedio da otpevam. Rekao mi je da je pre mene ovu pesmu odbio i Nemanja Nikolić i Steva Anđelković i Keba, niko nije hteo da je uzme. Ubedi ti on mene da je otpevam kao Đura Mornar koji je i napisao i ja to uradim– ispričao je pevač koji je upravo sa tom numerom napravio pravi bum na Grandovom festivalu.

Kako je rekao, nije se nadao pobedi, ali nije ni verovao da su njegovi prijatelji u pravu i da ima hit.

-Bilo mi je bitno samo da uđem u finale, baš sam bio nestrpljiv te prve večeri. Žiki sam slao poruke da vidi da li zna da li sam prošao, on mi rekao da sedim i da ćutim. A kad sam čuo da je pesma prošla u finale, skočio sam do plafona– iskren je bio Ćirković.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: I. Ankić