Torta od pohovanih tikvica ideja iz emisije „Praktična žena“ za nedeljni ručak. Sprema se lako i brzo, a ukus će ostaviti bez teksta sve vaše ukućane.
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 2 jaja
- 3-4 kašike brašna
- So
- Ulje
- 200 g šunke
- 2 čaše pavlake
- 200 g majoneza
- 1 kašičica rena
- 1 kašičica senfa
- 200 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Tikvice isecite na tanke trake, posoliti i ostaviti da pusti vodu. Ocediti i pohovati na uobičajen način. Pomešati pavlaku, majonez,ren, senf, izrendan beli luk, iseckanu šunku i peršun. Kada se tikvice ohlade, poređati na dno vatrostalne posude jedan red , pa premazati filom i tako redom dok se ne utroši sav materijal. Odozgo posuti rendanim kačkavaljom. Tortu lepo ohladiti pre služenja.
U videu pogledajte ceo postupak pripreme:
PROČITAJTE I: