„Bio mi je komšija“ Poznati pevač progovorio o preminulom muzičaru: „Grdio je učenike, drugačije je osećao muziku“

IMG 1340

Muzičar Duško Jovanović preminuo je juče, a tužna vest potresla je čitavu estradu i sve njegove saradnike.

Pevač Pavle Dejanić sarađivao je sa Duškom na pesmi „Carigradski drum“, a vest da je preminuo zatekla ga je kada smo ga pozvali.

Pavle Dejanic

On je u razgovoru sa Grand otkrio da je sa čuvenim muzičarem bio i komšija, ali i izneo nepoznate detalje o njihovom druženju i saradnji.

-O Bože, nisam čuo. Baš mi je žao, sarađivali smo na pesmi „Carigradski drum“, a i komšija mi je bio u neku ruku. Bio je fantastičan, opušten, uvek nasmejan, spreman da se šali na svoj račun, uviđajan. O sviranju i muzičkom znanju da ne pričam, on je jedini muzički umetnik na svetu koji je za svaki akrod ima boju. To je fascinantno. Grdio je svoje učenike ako nisu “pogađali” boje akorada koje je on svirao, drugačije je osećao muziku, bio je od posebne vrste ljudi, Bogom dan – rekao je Pavle za Grand.

461661629 2420311131505256 821680760041438283 n

Tokom karijere nastupa je i sarađivao sa najvećim estradnim imenima, među kojima su Lepa Brena, Snežana Đurišić, Šaban Šaulić, Endži Mavrić, Dragan Stojković Bosanac koji je uz njega napravio prve kompozitorske korake, kao i sa svim pevačima koji su ikada kročili na Grandovu scenu.

-Napustila nas je legenda i jedan od najboljih sigurno- rekao je Bosanac za Grand.

dusko jovanovic

Poslednjih godina, Duško je radio i svirao sa pevačicom Nadom Pavlović koja se oglasila nakon tužne vesti.

-Napustio nas je naš dragi prijatelj, divan umetnik i veliki pijanista Duško Jovanović. Sa velikim žaljenjem objavljujem ovu tužnu vest. Sutra, u 13 sati kremacija našeg voljenog kolege. Putuj sa anđelima i večna ti slava– poručila je Nada.

BONUS VIDEO – Duško Jovanović i Boki Milošević – 1999. godina

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z. K. Munja/Youtube/Grand Magazin,
Autor: I.Radivojević