„Moja kuća je ostala jedina, morao sam da je dam Albancima“, pevač na Kosovu izgubio sve, preživeo pakao tokom bombardovanja VIDEO

Iza osmeha takmičara Srđana Zdravkovića (57) krije se tužna i teška životna priča koju je nakon nastupa u emisiji „Nikad nije kasno“ ispričao za Grand.

Srđan je rođen u Gnjilanu na Kosovu i Metohiji, ali je tokom rata bio prinuđen da proda imovinu i da se preseli u Severnu Makedoniju gde je počeo novi život sa porodicom.

srdjan zdravkovic 1

Srđanov sin se pre nekoliko godina takmičio u „Zvezdam Granda“, a on kaže da nije bilo uslova da se ranije pojavi u takmičenju.

-Kada sam video da je on zvezdama Granda, rekao sam što ne bih došao i ja ovde. Možda sam trebao ranije da se prijavim, ali nije bilo prilike. Kada sam napravio prvu kuću krenuo je rat, onda sam morao da se vratim u Skoplje ponovo, pa sam tamo napravio još tri kuće i tako je vreme prolazilo – rekao je on za Grand.

srdjan zdravkovic 2

Pevač je zatim ispričao koliko je bilo teško njemu i njegovoj porodici kada su tokom Nato agresije morali da prodaju imovinu na Kosovu i Metohiji.

-Nikada u životu ne treba gubiti nadu. Albancima sam tada prodao kuću pošto zašto. To je bio moj najveći problem u životu, više ništa. Nisam mogao da verujem da će padati bombe, hteo sam i da se kladim da nas Nato neće napasti nikada. Ja sam Titovo dete i govorio sam ‘Gde će da napadnu suverenu državu’. Tada sam već imao tri ćerke i nisam zano šta da radim, moja kuća je ostala jedina i morao sam da je dam Albancima. Prodao sam je za 15.000 maraka, imao sam još 6.000 i tada sam otišao da živim Skoplje – ispričao je on, a onda otkrio kako je započeo novi život:

-Sve sam zaradio od muzike, Gospod mi je dao glas i posao. Pevao sam u Turskoj, Švajcarskoj, a poslednjih pet godina radim u Nemačkoj.

SRDJAN ZDRAVKOVIC 57 GOD. BONN 7

Srđan je svojim radom uspeo da sazida kuću i da krene u novi život, a nekoliko godina je radio i u inostranstvu.

-U to vreme su bile dobre pare i mnogo su mi pomogle, sada u ovim godinama kada sam sredio sve Nemačka mi je odlična. Mislim da sam uradio sve na vreme u životu, i ranije sam govorio da nemam zbog čega da se žalim – kazao je takmičar.

SRDJAN ZDRAVKOVIC 57 GOD. BONN 14

On se u razgovoru dotakao i porodice, pa je priznao da su mu deca najveći životni uspeh i podrška.

-Imam četvoro dece, jedna ćerka se udala imam i unuku. Ona će sigurno sledeći put doći ako prođem dalje – zaključio je Srđan, a ceo razgovor pogledajte na početku teskta.

BONUS VIDEO – Srđan Zdravković nastup „Nikad nije kasno“

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A. Milinković/A. Dačić