Da li ste znali da je rođeni brat Žike Jakšića ovaj poznati pevač? Ostaćete u čudu kad vidite o kome se radi

ZIKA JAKSIC I DRAGANA KATIC NNK SNIMANJE 05092024 FOTO MUNJA 1 ok

Producent i autor emisije „Nikad nije kasnoŽika Jakšić retko priča o privatnom životu, posebno o porodici.

Ono što retko ko o njemu zna jeste da ima rođenog brata koji je naš poznati pevač i koga svi vrlo dobro znate.

Naime, njegov brat Vladimir Jakšić Musa je deo rokenrol benda grupe „Revolveri“, koja je bila veoma popularna devedesetih  godina.

ZIKA JAKSIC NNK SNIMANJE 15012024 FOTO FILIP ok 1

Musa se u jednom trenutku povukao sa javne za javne scene, ali se pre nekoliko godina vratio i sada predvodi grupu „Ex Revolveri“, a sa bratom tesno sarađuje, pošto Žika producira njegove albume. 

Vladimir je takođe snimio kao reditelj i dokumentarni film o vinčanskoj kulturi o čemu je u jednom trenutku govorio za domaće medije.

Musa
prentscreen/youtube/Grand Magazin

– Film sam snimio iz čiste ljubavi prema figurinama pronađenim u mom rodnom gradu Aleksandrovcu, u selu Vitkovo. Naime, vinčanska kultura je nešto šta treba da prezentujemo svetu. To je fascinantna prva organizovana civilizacija u Evropi. Njihova dostignuća i danas iznenađuju nauku i menjaju pisanu istoriju. Važno je da je film na engleskom jeziku i da u filmu imamo Benjamina Eliota, istoričara iz Brajtona, koji na putu od Velike Britanije do Srbije priča sa iskusnim arheolozima u svojoj potrazi za istinitom Vinčom- rekao je Jakšić jednom prilikom.

zika jaksic

Inače, Jakšić nikad nije voleo da iznosi detalje iz svog privatnog života, a nedavno se njegov ljubavni život našao na meti žute štampe, o čemu je govorio za Grand.

-I posle višedecenijskog bavljenja šou biznisom i dalje ne mogu da shvatim poentu iznošenja neistina. Razumem novinarski posao i poštujem to da su sve javne ličnosti predmet interesovanja ljudi, ali ne mogu da razumem i prihvatim odakle nekom pravo da iznosi laži o ljudima. I to javno. Sad je uvedena i nova praksa, da kad jedan portal objavi neku vest, ostali je prenesu, iako uopšte ne ulaze u istinitost informacije. Pretpostavka je da su se navođenjem izvora oslobodili odgovornosti u vezi istinitosti, ali po zakonu to nije tako– rekao je Jakšić.

Onaj o kome su te neistine iznesene ili prenesene ima opciju da tuži, ali je to proces koji je dugoročan i može da bude komplikovan. Većina pevača se odlučuje da prećuti, računajući da svako čudo traje tri dana i da će se zaboraviti, a sa druge strane to što je neko nešto napisao o njima shvataju kao reklamu. Ali, činjenica je da, za razliku od pisane štampe, takve neistine ostaju na internetu kao večni beleg ili bolna otvorena rana. To je velika nepravda i to treba naglasiti i boriti se protiv toga. Razgovarao sam sa par tvojih kolega i delimo mišljenje da i u vašem poslu postoji problem loše selekcije kadrova, i da kao i kod pevača, svako sebe naziva i zvezdom i novinarom. Moralni kodeks je generalno poljuljan i to treba naglasiti-zaključio je Žika.

BONUS VIDEO- Žika Jakšić i poverenju u braku:

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

Foto: Z.K.Munja,
Autor: K.Marković