Jašar Ahmedovski neutešan i nakon 30 godina od gubitka brata Ipčeta: „Žaliću dok sam živ“

Jasar Ahmedovski 2

Mlađi brat Jašara Ahmedovskog Ipče imao je samo 28 godina kad je poginuo u julu 1994. na Ibarskoj magistrali kod sela Šopići u blizini Lazarevca.
Tog 30. jula 1994. godine odjeknula je vest da je mladi pevač Ipče Ahmedovski poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali nedaleko od Lazarevca. Imao je samo 28 godina, a već je bio vlasnik pet albuma i brojnih hitova koji su se slušali na svim radio stanicama.

ipce1
Printscreen youtube

Njegove kolege Rade Vučković i Novica Zdravković dali su mu nadimak „Mali Rambo“ jer je bio, kako kažu, vanserijski talenat!
Tog kobnog 30. jula 1994. godine Ipče je trebalo da se vidi sa svojim bratom Jašarom, velikom pevačkom zvezdom, ali se on zadržao u studiju. Ipče se tako uputio na put sa kojeg se nikada nije vratio.

ipces
Printscreen tiktok

Godinu dana pre tragedije, Ipče kao da je naslutio svoju tragediju. Na poslednjem albumu snimio je pesmu koja je postala veoma popularna, a nosila je naziv od kojeg se i danas svi ježe „Kad nestanem jednog dana“. A trebalo je da se venča sa devojkom Zlatom iz Vreoca.

337f321842cf30ae194adb5a24c01aff87e1fc87

Danas, punih 30 godina nakon tragedije Jašar Ahmedovski i dalje je neutešan.

-Da je ostao živ, danas bi bio jedan od najvećih pevača na estradi, to svi znaju. On je pevao sa lakoćom visine, trilere. To retko ko može. Ja jedino njegove pesme pevam na svojim nastupima. Ima 29 godina kako je poginuo. Dugo nisam mogao da pevam njegove pesme, ali ja imam obavezu da ih pevam. Dugo nisam mogao ni da slušam njegove pesme. Njegova pogibija nas je sve poremetila. To ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju. To je velika tragedija bila za nas. Ja sam se jedva iščupao. Ali žaliću dok sam živ – rekao je Jašar ranije.

jasar ahmedovski

U najtežim trenucima svoju bol Jašar je pretočio na papir i dušu lečio pesmom, čak i kada se susreo sa najvećom tragedijom, gubitkom rođenog brata i roditelja.

– Ne želim nekako da opterećujem ljude, to je bol moje familije i onih koji su voleli Ipčeta. Presrećan sam da su njegove pesme danas toliko popularne, toliko mi je drago da se tome najviše radujem. Kada pevam negde u diskoteci njegove pesme bude mi puno srce kada čujem taj vrisak, klinci obožavaju posebno njegove numere. Prošlo je dvadeset i osam godina od kako je poginuo, a omladina ga toliko voli i poštuje- ispričao je Jašar i progovorio o kobnoj 1994. godini koju će zauvek pamtiti, na žalost po lošem.

f6ddffb27904a29c78d127e5059b9d4e362cefad

-Tada mi se život puno promenio, ali mora da se živi i ide dalje. Dugo nisam mogao ni da čujem njegove pesme na radiju, a kamoli da ih pevam. Ipčeta sam doveo u Beograd, bio sam odgovoran za njega, učio sam ga da poštuje kodekse života. Međutim, on je bi temperamentan, vozio je brzo zbog čega sam ja mnogo puta zašao oz kola. Ali na žalost ta brza vožnja se loše završila…-  prisetio se Ahmedovski.

BONUS VIDEO: Jašar Ahmedovski: „Često zaplačem“

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Z.K.Munja/Printscreen,
Autor: A.Dačić/Pink