Mili po povratku iz Švajcarske danima pod velikim utiskom, a ovo ga je posebno oduševilo (VIDEO)

ALEKSANDAR MILIC MILI OK FOTO MUNJA 36

Producent Aleksandar Milić Mili proteklih dana prepustio se čarima savremene umetnosti, a sudeći po tome da danima sumira utiske iz svoje posete Art Bazelu 2023, jedne od najvećih svetskih manifestacija u ovoj oblasti, očigledno mu je dodir sa modernim umetničkim izrazima izuzetno prijao.

Mili je i ranije često odlazio na izložbe aktuelnih stvaralaca, a ovoga puta čini se da mu je posebni utisak ostavio svojevrsni performans sa električnom gitarom, s obzirom da i sam često koristi upravo ovaj instrument, istina u muzičke ali i umetničke svrhe.

Mili na svom Instagram nalogu deli snimke modernih dela, a mnogi njegovi pratioci oduševljeni su producentovim interesovanjem i dele iste životne vrednosti.

-Hvala za kratki pregled – neki su od komentara njegovih pratilaca koji mu se javljaju iz raznih krajeva planete.

A da je Mili poklonik umetnosti odavno je poznato, a samo koji dan pre toga on je bio u zvanicama na izložbi radova proslavljenog američkog umetnika Žan Mišela Baskijata i uspeha svog prijatelja koji je organizovao čitav događaj posle punih 40 godina.

Žan Mišel Baskijat je jedan od najizuzetnijih umetnika sa kraja 20-og veka. Priča oko ove izložbe u Bajeler muzeju je neverovatna jer je planirana bila pre 40 godina, tačnije 1982. Baskijat je naslikao 8 dela od kojih neka spadaju u vrh svetske moderne umetnosti. Nažalost zbog nesporazuma sa galeristom Mazolijem nikada nije postavljena- napisao je između ostalog tada Mili.

-Uz veliki entuzijazam i rad najveće svetske art fondacije Bajeler na čelu sa Sem Kiler, za koga mogu da se pohvalim da je moj lični prijatelj i inspiracija, uspeli su da po prvi put u istoriji nakon 40 godina, okupe tu celu izložbu i prikažu je u Balejer muzeju na oduševljanje celoga umetničkog sveta – napisao je Mili čestitajući veliki uspeh.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić