ZVEZDE GRANDA otkrile za koga navijaju na PESMI ZA EVROVIZIJU, Džejla i Mili su iznenađenje

pesma za evroviziju

Večeras se održava veliko finale „Pesme za Evroviziju“ na kom će se odabrati srpski prestavnik na muzičkom takmičenju, koje se ove godine održava u Liverpulu.

Šesnaest izvođača naći će se večeras u trci za pobedu, a među njima je i fantastični dvojac Aleksandar Simić i Nenad Osmanović, kao sastav „Duo Grand“ sa pesmom „Viva la vida“.

Uoči početka „Pesme za Evroviziju“ za Grand oglasile su se nekadašnje „Zvezde Granda“, ali i članovi žirija i kompozitori i otkrili za koga večeras navijaju.

duo grand 2 1

Sandra Mladenović istakla je da se Evrovizija u njenom domu svake godine prati, a sad je otkrila i ko joj je favorit za pobedu.

-S obzirom da ove godine učestvuju moje kolege i drugari iz takmičenja imamo još veći povod da ispratimo ‘Pesmu za Evroviziju’. Većinu pesama sam čula i svaka je interesantna, ali kao dete Granda stojim iza svojih kolega Nenada Osmanovića i Aleksandra Simića. Oni su mi favoriti i za njih ću glasati. Pesma ‘Viva la vida’ mi je jako interesantna bila već na prvo slušanje jer je spoj totalno različitih glasova, žanrova i karaktera. Mislim da umetnost i kao takvu, između ostalog, treba približiti ljudima koji slušaju. Želim im svu sreću, bodrimo ih i šaljemo svu energiju tog dana da nastupe najbolje što mogu. I ne sumnjam da će biti tako, verujem u njih jer se radi o dva izvanredna vokala- rekla je Sandra Mladenović, a isto mišljenje deli i Nermin Handžić.

-Naravno da navijam za Nenada Osmanovića i Aleksandra Simića! To su moji drugari iz takmičenja, ponosan sam na njih. Imaju moju maksimalnu podršku- poručio je pobednik „Zvezda Granda“.

MILICA TODOROVIC NNK SNIMANJE 06122022 FOTO MUNJA 27

Milica Todorović otkrila je na svom Instagram profilu da navija za Princa i njegovu pesmu „Cvet sa Istoka“, dok je nekadašnja učesnica „Zvezda Granda“ Katarina Jovanović podržala Zejnu i njenu numeru „Rumba“.

Džejla Ramović pozvala je svoje fanove da večeras glasaju za pesmu „Od jastuka do jastuka“ koju izvodi Stefan Shy, dok je član žirija „Zvezda Granda“ Aleksandar Milić Mili dao svoj sud o pesmi „Viva la vida“ koju je Saša Popović poklonio Osmanoviću i Simiću.

0A0A1197 1

-Zanimljiv koncept, neobičajena melodija i mislim da bi trebalo da zauzmu dobro mesto u finalu – rekao je Mili, a pesmu je prokomentarisao i Aleksandar Josifovski koji se takmičio sa Nenadom i Aleksandrom u popularnom muzičkom takmičenju.

-Grand Duo je opasan duo! Nije pogrešio Saša Popović u izboru, baš mi je kul njihova pesma i nekako neobična. Kada je tekst u pitanju, daje jednu lepu poruku. Želim kolegama iz takmičenja svu sreću ovog sveta i nek se ide dalje!- rekao je Josifovski.

Svoj sud o „Pesmi Evrovizije“ i numeri „Viva la vida“ dao je i kompozitor i harmonikaš Vlada Stojković.

-Kao što se menja moda u svim sferama života, od frizura pa do filmova, tako je i sa muzikom. Nekad će nešto novo naići na osudu, jer ljudi vole konfornu zonu, ali svakako kad je muzika i pitanju uvek ima dosta mesta za ekserimente. Evrovizija možda je odličan poligon za takve stvari, s toga mislim da ‘Grand Duo’ ima dobru poziciju starta, jer svakako klasika koje je osnova svake muzike,je nešto što ceo svet razume,a svakako ima i rok elemenata gde u moderno doba nailazimo na dobar odziv publike u tom spoju– rekao je Stojković i nastavio:

-Istorija nas je naučila da ne treba unapred reći ko je pobednik, ali svakako je patriotski navijati za nešto svoje, pogotovo što sam ja uz Bosančev tim, kod koga je bio Simić, skromno učestvovao u stvaranju njegovog opersko- narodnog imidža.

39f27dcc0771603cb09161341cd840fd762e94f4

Vlada je za Grand podelio i jednu anegdotu sa snimanja „Zvezda Granda“.

-Kada je Aleksandar Simić došao u emisiju prvi put hteo je da pobegne (smeh), mislio je da mu je Bosanac dao pogrešan put kroz operu, pa sam ga malo ubeđivao da izađe ,otpeva i vidi šta će publika reći. Verovatno da nije bilo te emisije, ne bi bilo ni njegovog večerašnjeg nastupa u finalu ‘Pesme za Evroviziju’– rekao je Stojković za Grand i prokomentarisao ostale pesme koje su ušle u finale.

-Ostale numere su takođe više slobodnog razmišljanja kroz razne stilove muzike i zaista ko god da nas predstavlja, želim puno sreće. Siguran sam da će publika i žiri odabrati pravog predstavnika – istakao je Vlada.

Pitali smo i Zoranu Mićanović da li je ispratila „Duo Grand“ u polufinalu, ali i koga podržava večeras na „Pesmi za Evroviziju“.

-Naravno da sam ispratila nastup, momci su zaista bili sjajni. Uživala sam u njihovom nastupu i mnogo mi je drago što su prošli u finale. Radujem se njihovom uspehu i držim im fige za večeras- rekla je Zorana Mićanović, a na pitanje da li bi im se pridružila pa da budu „Trio Grad“ poručila je:

-Što se tiče trio dueta, mislim da bismo pokidali!

4000302c650ffcd7d14dae1f7edeee907e181ee7

NE PROPUSTITE I

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić/ J. Jović