Login/Registracija

ŽIRI ZVEZDA GRANDA NEKAD I SAD: Trljaćete oči kad vidite Milija i Popovića (FOTO)

Čuvenu šestorku „Zvezda Granda“, zajedno sa Snežanom Đurišić, Aleksandrom Mićem Milijem i Sašom Popovićem, svake subote gledamo u udarnom terminu u kom odlučuju o sudbini mnogih mladih pevačkih nada. A, da li znate kako su oni izgledali na početku svoje karijere?

Možda se mnogi od vas ne sećaju njih od pre 10, 20, pa čak i 30 godina, ali zato smo tu mi da vas podsetimo kako su nekada izgledale naše zvezde i koliko su se promenile. 

Zahvaljujući Zoranu Kuzmanoviću Munji, zvaničnom fotografu „Zvezda Granda“ koji pet decenija obitava estradom, sačuvane su mnoge foto uspomene Saše Popovića, Đorđa Davida, Ane Bekute, Svetlane Cece Ražnatović, Aleksandra Milića, Snežane Đurišić, Dragana Stojkovića Bosanca i Marije Šerifović. 

Kao što možete da vidite na fotografiji (u sredini), Saši Popoviću naočare su oduvek bile zaštitni znak. Skidao ih je u retkim trenucima, kao što je bila fudbalska utakmica između estradnjaka.  

Na ovoj slici promećujemo da je Popović davnih dana eksperimentisao sa frizurom, a zapažamo i još mnogo poznatih ličnosti na fotki poput Šabana Šaulića, Dobrivoja Topalovića, Miroslava Ilića, Hasana Dudića i dr. 

Snežana Đurišić bila je i ostala lepotica koja je svojevremeno bila i prva pratilja na izboru za miss Jugoslavije. A, ovoga puta čuveni Munja dostavio nam je fotografiju sa jednog od koncerata na kom je scenu delila sa Lepom Brenom, Vesnom Zmijanac, Biljanom Jevtić, Hankom Paldum i Merimom Njegomir. 

Prvi album Svetlana Ražnatović objavila je sa svega šesnaest godina, a tadašnji Cvetak zanovetak pozirao je upravo našem fotografu. Ono što možemo da primetimo jeste da je zadržala isti osmeh sa kojim i danas rado pozira našem Munji. 

Početak muzičarke karijere Dragana Stojkovića Bosanca bio je veoma inspirativan za Munju koji u svojoj kolekciji poseduje mnoge fotografije iz života i rada čuvenog kompozitora. Ovo je jedna od dražih sa Šabanom Šaulićem, a ono što primećujemo jeste da se Boske uopšte nije promenio, ako izuzmemo boju kose. 

Zoran Kuzmanović Munja bio je svedok jedne lepe muzičke epohe u kojoj je Ana Bekuta žarila i palila bišom Jugom. Ova njena fotografija sa Marinom Tucaković, Futom i Gocom Lazarević svedoči koliko se u tom periodu sporije živelo, radilo i družilo. 

Svoje prve muzičke korake Đorđe David napravio je u grupi „Generacija 5“, a zaštitni znak ovog rokera i glumca bila je duga smeđa kosa. Fotografiju iz tog perioda dostavljamo vam u nastavku. 

Verovali ili ne, na fotografiji ispod je Aleksandar Milić Mili koji je i pre više od dve decenije pozirao pred Munjinim objektivom. 

I za kraj ostavljamo Mariju Šerifović koja je danas na Instagramu podelila svoju fotografiju iz detinjstva.

I šta kažete, da li se naša omiljena ekipa „Zvezda Granda“ zaista mnogo promenila?

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić