Login/Registracija

ŽIRI ZVEZDA GRANDA JE OVAKO GOVORIO O ŠABANU ŠAULIĆU: „Non-stop smo se smejali, bio je iskren kolega i drug“ (VIDEO)

Danas se navršava četiri tužne godine od kad nas je napustila legenda narodne muzike Šaban Šaulić.

Pomen krunisanom kralju održan je danas na Novom groblju u krugu porodice i prijatelja, a na društvenim mrežama brojne poznate ličnosti, kolege i saradnici prisećaju se Šabana.

Svi koji su ga poznavali i voleli evociraju uspomene na njega, na najveće hitove kojima je zadužio mnoge generacije i poslednji susret sa njim, a pre dve godine žiri „Zvezda Granda“ kom je i sam Šaban predsedavao, govorio je za Grand po čemu će ga pamtiti.

-Kada se desila ta strašna tragedija, ja sam osetila kao da mi je član porodice nastradao. Ne samo ja, smatram da je čitav Balkan izgubio velikog umetnika i pevača, ali smo svi mi dobili legendu i  zvezdu koja će sijati zauvek! Uvek mi je teško da pričam o njemu, nekako mi stane knedla. Nikada me niko nije tako lepo prihvatio i imao tako lep odnos prema meni, blag, žaštitnički, šmekerski, ljudski kao on- rekla je Jelena Karleuša pre dve godine za Grand, dok je Saša Popović izjavio da Šabanova smrt nenadoknadiv gubitak i za muziku, ali zahvaljujući njegovim pesmama koje takmičari često izvode u „Zvezdama Granda“ i dalje veruje da je on tu. 

-Ne mogu da zamislim da ga nema. Slušam klince kako pevaju njegove pesme i kao da je on tu- istakao je Saša i dodao da je Šaulić najbolji pevač u istoriji ne samo srpske muzike, nego eks Jugoslavije.

-Šaban je pevač koji je toliko tog ostavio iza sebe da je nemoguće da ga iko ikada zaboravi, pevač kakav se još uvek nije rodio na našim prostorima – izjavila je tada Snežana Đurišić.

​Marija Šerifović odrastala je uz Šabana i njegove hitove, a za najlepši glas Balkana je na njegovu drugu godišnjicu izjavila:

– Pamtiću ga kao izuzetno dobrog i mirnog čoveka sa izuzetno staloženom, najstaloženijom bojom glasa ikada.

Bekuta je istakla da će ga pamtiti po izuzetnim interpretacijama i maestralnom glasu, a Sneža je otkrila kakav je bio mimo scene.

-Mi koji smo ga poznavali možemo da kažemo da je bio dobar kolega, iskren prijatelj i drugrekla je Đurišić.

– Nemoguće ga je zaboraviti jer se takav pevač još nije rodio na našim prostorima – tvrdi Snežana, dok ga je čuveni kompozitor Dragan Stojković Bosanac opisao rečima:

– Najbolji, neponovljiv, jedinstven u muzici, u pevanju i kao čovek odličan. 

Za sve članove žirija „Zvezda Granda“ bila je čast i zadovoljstvo da sede sa legendom kakav je bio Šaulić.

-Toliko mi je bilo drago da upoznam čoveka kome sam se divio kao dečko koji je počeo da svira harmoniku sa 10 godina. 2001. je Šaban došao u Grand produkciju i skoro do kraja je bio naš član– rekao je Popović, a Jelena se nadovezala:

-Mi smo se smejeli non-stop, bez njega „Zvezde Granda“ definitivno nisu bile više ono što su bile dok je on bio tu – rekla je pre dve godine Karleuša.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić