Login/Registracija

ŽESTOKA RASPRAVA OKO DIKCIJE Bosanac držao čas, Ceca i Viki se naljutile! „Daj, majke ti“

Nastup sjajne Božane Saćipović (23) iz Niša pao je u senku zbog žestoke rasprave žirija u „Zvezdama Granda“ i to oko dikcije.

Iako je takmičarka oduševila sve izvođenjem pesama „Vidim nas“ od Adila i „1003“ Tamare Todevske i dobila šest glasova, njeno poreklo i akcenat dali su šlagvort Popoviću da ubaci žišku i pokrene pravu lavinu kod žirija.  

Inače, takmičarka je u emisiji priznala da je u šoku zbog maksimalnog broja glasova žirija i tvrdila da je vežbala za takmičenje.

– Vežbala, vežbala i navežbala je – našalila se MarijaŠerifović, pa dodala da se čuje da zna da peva, ali da je zbog treme i straha bila niska i nesigurna.

Imaš dobar temelj da budeš dobra pevačica – dodala je Mara, a Ana Bekuta priznala da je „pala“ već na prvu pesmu. 

– Muzikalna si jako, lepa, prelepa – rekla je Bekuta, Ceca dodala da je kao proizvod odlična, dok je Popovića zanimalo da li zna gde je selo Vrtop, odakle su inače i roditelji Viki Miljković. 

– Ne znam, odrasla sam u Nemačkoj, sad živim u Nišu– odgovorila je takmičarka. Saša se našalio da bi bilo sjajno kad bi Viki davala časove dikcije, što je povelo polemiku. Ceca je stala u odbranu svoje kume, ali je Saša prekinuo, budući da je odrasla na jugu Srbije, koji je poznat kao kraj gde ljudi imaju specifičan akcenat.

– Da li narodu dok pevam treba titlovanje ili dok govorim? – pitala je ljutito Ceca, pa dodala da nije u redu da se pravi diskriminacija zbog geografskog položaja.

– Bosanac, da li sam ja u pravu ili nisam? – pitao je Popović, a Bosanac odgovorio: Potpuno!

– U školi se uči i na javnim mestima se uvek govori književnim srpskim jezikom, a na narečjem kojim govoriš u kući. Postoji književni jezik kojim ti ne govoriš – objasnio je Bosanac u obraćanju Viki, dok je Ceca branila svoj kraj i akcenat. 

IMG_8650.JPG

– Kakvu je dikciju imao Toma Zdravković? – pitala je, a Saša odgovorio da se on ne računa jer je bio specifičan.

– A to je specifičnost, ma majke ti – rekla je Ceca, pa se obratila Bosancu: – On je do malopre govorio „ćuj“, „ba“, „slušaj“, a sad se koncetrisao na književni, ma ajde molim te!

Nakon rasprave žirija, došao je red da se obrati pažnja i na takmičarku, budući da sa šest glasova ima pravo da sama odabere mentora. 

– Izabrala bih Mariju Šerifović – rekla je takmičarka, a Bosanac dodao da jedva čeka da vidi i čuje kako će Mara da poradi na dikciji sa ovom takmičarkom iz Niša. 

Autor: I. Ankić