Login/Registracija

Zejna je pronašla način da se bori sa predrasudama, zbog čega je podržava omladina: „Klinci u meni vide snagu“

Pevačica Zejna Murkić našla se u žiži interesovanja tokom učešća na Pesmi za Evroviziju, a osudu javnosti izazvali su napadi na nju koji su joj upućeni na tviteru, i komentari koji su u negativnoj konotaciji isticali njenu romsku pripadnost. A toga je na žalost bilo i ranije, naročito kroz njeno detinjstvo.

Zejna je ispričala u emisiji „Zvezde Granda Specijal“ da je vremenom naučila kako da se nosi sa tim.

-Na osnovu toga što sam bila frćkava i crna, nisam imala ni neku zaštitu od profesora. Posle sam prešla u drugu školu gde sam bila i dobar učenik – ispričala je Zejna i potom otkrila zašto je istakla potom te uvrede koje je doživela.

-Ja sam to stavila kao hajlajt te večeri jer znam da mnoga deca prolaze kroz to, a tiče se naime svih različitosti, ne samo etničkih. Dobila sam kasnije dosta poruka od klinaca koji u mnei vide tu neku snagu i primer kako da nauče na koji način da se bore. Svi mi smo imali probleme verujem, da vas neko izdvaja po nečemu u životu. I zato se treba boriti i naučiti na koji način se treba izboriti sa tim problemima- rekla je Zejna, koja je o ovom problemu govorila i ranije.

-Ima toga, baš mi je rekao jedan moj dobar drug ‘Ti moraš da se trudiš mnogo više nego neka obična devojka, jer ti moraš deset puta više da dokažeš sebe jer si ti ono što jesi’. Meni nije problem da kažem i Ciganin, jer ja jesam mnogo toga. Ja sam osoba koja nema predrasude, ja sam to što jesam. Ljudi trebaju da prevaziđu te neke klišee i predrasude i da budu ponosni na ono što jesu – zaključila je Zejna svojevremeno u emisiji „Grand magazin“

Pevačica je otkrila i da će pesmu „Rumba“ sa kojom se takmičila na festivalu snimiti zajedno sa legendarnim Džipsi kingsi.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić