Login/Registracija

Važi za jednog od favorita, a Viki mu uputila ozbiljne kritike: „Hamza, probio si mi mozak“

ipiccy image 24

Kao poslednji par u večerašnjoj epizodi „Zvezda Granda“ nastupali su Mila Smiljković iz Niša i Hamza Gušić iz Zagreba. Mila je pevala „Junaci s Košara“ i „Najlepše želje“ od grupe „Zemlja gruva“, a Hamza „Nema me“ i „Ti i ja“ od Ljube Aličića.

Oba takmičara večeras su bili u elegantnim crnim kombinacijama, a tokom nastupa podržavali su ih emotivni partneri. Milu dečko, a Hamzu supruga.

IMG 6163

Tokom izvođenja pesama i Mila i Hamza dobili su po dva glasa od muzičkog žirija, a duel se završio rezulatom četiri naprema tri glasa za Hamzu Gušića, oba kandidata završila su u baražu, a nastup je prvi komentarisao Aleksandar Milić Mili.

Mila, nije bila dobra nii prva ni druga pesma, čak ni odabir pesama, dobre su i interesantne, ali ih nisi donela na pravi način. Hamza pevaj drugu pesmu do kraja takmičenja. Delovao si energično i samouverenog, kao kod kuće. Već vidim sebe kako ti dajem bakšiš u kafani -kazao je kompozitor.

IMG 6225

Ceca je pohvalila takmičare:

Dala sam glas za oba kandidata, lutko nije to bilo toliko loše, u prvoj pesmi ti se nešto desilo, druga pesma mi je bila OK. Hamza, volimo tvoje pevanje, veseo si, nisam imuna na tebe. Srećno u baražu – kratko je prokomentarisala pevačica, a zatim je došao red na Anu Bekutu da da svoj sud:

-Mila, nesklad u ove dve pesme, nije mi se to svidelo. Hamza je neuštimovan od početka do kraja, ništa nije bilo u intonaciji.

IMG 6056 1

Iako je jedan od favorita ove sezone, Viki je Hamzi uputila ozbiljnu kritiku.

Što se tiče kandidatkinje dala sam joj glas da je spasim. Ništa mi se nije svidelo, ali mislim da nisi za ispadanje. Zaslužuješ da ideš u baraž. Za Hamzu imam pitanje da li ti je Marija dozvolila da ovako pevaš?

Repertoar da, jedna stvar je na probi, a druga kada ovde izađu – rekla je Hamzina mentorka Marija.

Zabolela je me glava od ovolikog dranja, znam da hoćeš da se pokažeš, ali ti si ovo silovao. Mozak si mi probio. Preusiljeno je, trebalo je da malo spustiš glas – rekala je Viki kandidatu.

IMG 6154 3

Hamzo bre, samo tako pevaj, pa neka puca sve. Meni se dopalo, jeste preglasno, ali neka puca sve. Devojčice, „Junaci s Košara“ je jako teška pesma za tvoje lagane, mlade godine. Uvidela sam da to ipak nije tvoja šoljica čaja. Molim te priberi se u baražu, srećno- dodala je Snežana Đurišić, a onada je svojh stav o pevanju kandidata izneo i Dragan Stojković Bosanac:

Sve je rečeno, ali Hamzi svaka čast kako je otpevao ovu Ljubinu pesmu, baš me zanima ko bi ovo bolje od njega izveo? Pao si na prvoj pesmu, tu je trebalo da isfilinguješ. Kandidatkinja je pokazala potpuni amaterizam – zaključio je harmonikaš.

IMG 6186

Završnu reč imali su mentori Đorđe David i Marija Šerifović:

Ovo je danak tome što smo hteli da raširimo dijapazon onoga što možeš da pevaš, nemoj da te povređuje to što kaže Bosanac, zgazi pesmu u baražu – poručio je roker svojoj kandidatkinji, a Bosanac dodao:

Amaterizam se ogleda baš u tome, profesionalac uvek peva dobro, a amater često zna da zavara.

Hamza meni si bio dobar, drugu pesmu si razvalio. Meni se to sviđa, razvali u baražu– rekla je Marija svom pulenu.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk